Дoгађаjи

03.10.2023.

Презентација јавних позива панчевачким послодавцима

У просторијама Филијале Панчево НСЗ је у петак 29. септембра одржана презентација актуелних јавних позива НСЗ за 2023. годину. Догађају су присуствовали Јелена Шиник, в.д. директора панчевачке филијале, Слободан Ђерић начелник Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере и послодавци града Панчева.

Јавни позиви су презентовани привредницима од стране Вање Милићевића, начелника Одељења за програме запошљавања, предузетништво и обуке и Зорице Максимовић, саветнице за рад са особама са инвалидитетом.

Послодавцима се обратила в.д. директора Филијале Панчево Јелена Шиник, која је изразила задовољство због одазива послодаваца за форум, наглашавајући да сваке године имамо отворене јавне позиве за које влада велико интересовање: „Ово је прилика да послодавци из прве руке сазнају шта Национална служба за запошљавање нуди од могућности за финансирање послодаваца. Данас ћемо ставити тежиште на програме приправништва, меру обука на захтев послодавца, обука за потребе послодавца за запосленог као и пакет мера намењених запошљавању ососба са инвалидитетом. Овом приликом, позивам све заинтересоване да узму учешће док су конкурси отворени, а детаљне информације могу видети и на сајту НСЗ, као и код свог саветника како у филијали, тако и у испоставама”, истакла је Шиник. 

У циљу што боље реализације јавних позива, присутним послодавцима су детаљно представљене појединости јавних позива и услуга, а указано је и на подршку на коју послодавци могу да рачунају. Скренута је пажња и на специфичности и обавезе у вези са сваком од предвиђених мера. 

По завршетку презентације послодавцима су дати одговори на сва питања и недоумице везано за учешће у актуелним мерама.