Дoгађаjи

02.03.2023.

Презентација јавних позива НСЗ у Крушевцу

Крушевачка филијала Националне службе за запошљавање, у сарадњи са Регионалном привредном комором Крушевац, последњег дана фебруара је у просторијама Коморе организовала за привреднике Расинског округа презентацију јавних позива НСЗ за реализацију активних мера запошљавања у овој години.

Том приликом је представљено једанаест јавних позива који се односе на послодавце, уз појашњења свих њихових специфичности, након чега је и одговарано на питања послодаваца, која су се углавном односила на поступак избора одговарајућих кандидата.

Директор Филијале Крушевац НСЗ Предраг Марковић је подсетио да је реализација плана запошљавања предвиђеног за прошлу годину знатно премашена, те да је у активне мере било укључено преко 900 незапослених лица, од чега 65 особа са инвалидитетом. Он је подсетио да се у наредном периоду очекује закључивање споразума са свим општинама Расинског округа по основу реалзације Локалних планова запошљавања, што ће значити и увећање финансијских средстава опредељених за запошљавање

Презентацији јавних позива НСЗ за ову годину присуствовало је тридесетак представника компанија из Крушевца, који су позвани да конкуришу и користе све програме и мере Националне службе, како финансијске тако и информативно-саветодавне услуге, а све у циљу повећања запослености.

Крушевачка филијала НСЗ планира да организује презентације јавних позива и у Александровцу 6. марта, за привреднике Бруса и Александровца, као и у Трстенику 9. марта, док ће термини одржавања презентација за компаније из Варварина и Ћићевца бити накнадно саопштени.