Дoгађаjи

16.04.2024.

Преко 200 послова у понуди јагодинског Сајма запошљавања

Филијала Јагодина Националне службе за запошљавање је у Фоајеу Културног центра Јагодина 12. априла организовала Сајам запошљавања, на ком је 28 послодаваца огласило потребу за ангажовањем више од 200 нових радника.

Сајам је посетио велики број незапослених који су ступили у контакт са домаћим послодавцима и страним инвеститорима са подручја Јагодине и Ћуприје, међу којима су били и: Schoot pharma, Fischer automotive systems, Schibel components, SMP Automotive interior modules, Феман, Ralex, Тестер ал, STS KAN GROUP, Andrea Confezioni, Ангора, Aunde, Ауто кућа Тасић, Aqua промет, Allhem, Џамбо, Ауто кућа Француз, Yuhor export, Холдинг индустрија каблова и други.

Међу компанијама, учесницама сајма, било је послодаваца који су  претходних година већ користили субвенције Националне службе и сада планирају наставак сарадње, али и нових послодаваца који имају потребу за кадровима, а који у Националној служби виде адекватног партнера, поручују из јагодинске Филијале.

Потражња је била усмерена на кандидате за најразличитије позиције, као што су: машински инжењери, електроинжењери, инжењери заштите на раду, дипломирани хемичари, оператери у монтажи производа, контролори, оператери на ЦНЦ машинама, кројачи, шивачи, оператери дигиталне штампе, бравари-заваривачи, трговци, књиговође, референти извоза и увоза, аутомеханичари, аутолимари, монтажери и сервисери лифтова, столари, комерцијалисти, возачи, магационери, продавци, хигијеничари... 

Посећеност сајма је била изузетно велика. Незапослени  су у разговору са представницима компанија добили информације о њиховом пословању, радним позицијама које се траже, конкретним задацима на радном месту, евентуалним бенефитима и распону зарада, у складу са чим су аплицирали предајом своје радне биографије за радна места која су у складу са њиховим квалификацијама, способностима и вештинама.

Као и ранијих година, у Филијали Јагодина НСЗ очекују велики успех сајма, у смислу запошљавања радника уз коришћење подршке Националне службе по питању селекције кандидата и доделе субвенција за које су недавно расписани јавни позиви и конкурси.