Вести

23.02.2024.

Представници НСЗ у посети послодавцима на Сајму туризма

Представници Одељења за развој односа са послодавцима Националне службе за запошљавање посетили су 45. Међународни сајам туризма, који се у Београду одржава од 22. до 25. фебруара, како би се састали са великим бројем компанија и излагача из више различитих делатности.

Иначе, под окриљем Сајма туризма, у Београду се истовремено одржава и 19. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хореца-опрема, који такође окупља бројне домаће и иностране компаније из најразличитијих области везаних за угоститељство.

На заједничким састанцима са представницима компанија и представницима Кластера туризма, образовања, пословања и социјалних програма дискусија се водила око дефицитарности појединих занимања, пре свега у сфери угоститељства, физикалне медицине и рехабилитације, при чему је посебна пажња била посвећена изазовима у запошљавању у области неге старих и немоћних, као и у запошљавању лекара различитих специјализација на локалним тржиштима рада.

Представници НСЗ су и ову прилику искористили да представницима компанија са којима већ имају квалитетну дугогодишњу сарадњу представе различите модалитете подршке при запошљавању и обезбеђивању потребних радника, као и да најаве скору објаву јавних позива НСЗ за ову годину, преко којих ће послодавцима бити обезбеђена директна финансијска подршка.