Вести

24.04.2024.

Представници НСЗ на конференцији „Да ли ХР треба да решава квар?“

У биоскопу Балкан у Београду 18. априла је одржана конференција под називом „Да ли ХР треба да решава квар?“ коју је организовала Организација Удруженог Рада ХР-а, односно ХР професионалаца (О.У.Р. ХР).

Поред учесника из Републике Србије, на овогодишњој конференцији, која се састојала из четири панела и два интервјуа, учествовали су и гости из Лондона, Атине и Загреба, који су причали о организационој култури, трендовима и променама које се дешавају на ХР тржишту, као и о изазовима у проналажењу кандидата за запошљавање и односу према запосленима.

Конференција је окупила најбоље домаће и стране ХР стручњаке, који су се у својим наступима фокусирали на актуелности у области запошљавања и регрутовања кандидата, али и на размену практичних искустава и знања са другим учесницима конференције.

Представник Националне службе за запошљавање, сарадник из Одељења за развој односа са послодавцима, имао је прилику на овом скупу да оствари, обнови и продуби контакте са осталим актерима на тржишту рада и представницима компанија. С тим у вези, његово излагање било је посвећено информисању учесника о актуелним јавним позивима и конкурсима Националне службе за запошљавање за 2024. годину.