Дoгађаjи

27.12.2022.

Представници Филијале Пирот на скуповима подршке предузетништву

У Пироту је 23 децембра, поводом Европске недеље предузетништва организован скуп о теми "Национални, регионални и локални подстицаји" и конференција “Од ћилима до стартапа” на којима је учествовала директорка Филијале Пирот Сузана Ђорђевић са сарадницима.

Циљ промотивног догађаја „Национални,регионални,локални подстицај“ који је организовала Регионална развојна агенција Југ у сарадњи са Уговорном окружном привредном комором Пирот био је да се постојећи и потенцијални предузетници из пиротског округа упознају са локалном и регионалном пословном инфраструктуром и да се подстакне већи број људи да започне сопствени бизнис.Том приликом представници Филијале Пирот НСЗ, Канцеларије за локални економски развој града Пирота, Џоб инфо центра Пирот, Уговорне окружне привредне коморе Пирот и Регионалне развојне агенције Југ представили су своје активности и програме финансијске подршке намењене малим и средњим предузећима и предузетницима које реализују. Данијела Поповић, начелник Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке и презентовала је сет подстицајних мера и програма намењених и незапосленима и постојећим предузетницима које реализује НСЗ.

Директорка Филијале Пирот Сузана Ђорђевић и Миљан Јонић, организатор програма запошљавања учествовали су на конференцији „Од ћилима до стартапа – од традиционалног до иновативног пословног окружења“, коју је организовао ЗИП центар  за младе бизнис инкубатор из Пирота, у оквиру пројекта „Програм рада и управљања регионалног иновационог Старт ап центра у Пироту у 2022. години“. На овој конференцији говорило се о развоју ИТ компанија, производима, покретању стартапа, маркетингу. Пре пар година, отварањем цоwоркинга и покретањем прве ИЦТ конференције у Пироту, Град је са партнерима кренуо у развијање ИТ сектора. Улагало се у едукацију, отворен је Стартап Центар, у  којем, како је речено  послује и пар компанија које су покренуте средствима НСЗ (између осталих и компанија корисник субвенције за самозапошљавање у 2019. години, а добитник је признања НСЗ за 2022. годину у делу запошљавања радника). У међувремену отворен је и едукативни центар, како би се и даље обезбедила могућност за даљу едукацију из ИЦТ области.