Послови

30.08.2023.

Правосудни стражар

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У СМЕДЕРЕВУ

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У СМЕДЕРЕВУ

Оглашава

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА ПОПУЊАВАЊЕ РАДНОГ МЕСТА

I Орган у коме се попуњавају радна места: Основно јавно тужилаштво у Смедереву, Смедерево, Улица омладинска број 1.

II Радно место која се попуњавају:

 

Правосудни стражар, намештеник IV врсте

Опис послова: Утврђује идентитет и разлоге доласка лица у просторије Тужилаштва, по потреби претреса лица и ствари и одузима предмете којима би се могла угрозити безбедност лица и имовине, забрањује улазак у просторије Тужилаштва лицу са оружјем, опасним оруђем, под дејством алкохола и других омамљујућих средстава, забрањује неовлашћеном лицу улазак у просторије Тужилаштва, удаљава из просторија лице које се не придржава његове забране или омета ред и мир, задржава лице затечено у вршењу кривичног дела за које се гони по службеној дужности и о томе одмах обавештава орган унутрашњих послова, штити имовину и лица у просторијама Тужилаштва, сачињава писмени извештај у случају употребе средстава принуде у који уноси податке о лицу против кога је средство принуде употребљено и разлозима за употребу, врши послове везане за заштиту од пожара, обавља и друге послове по налогу непосредно надређеног.

Услови: Средња школска спрема III или IV степен, друштвеног, природног или техничког смера, здравствена (психофизичка) способност и обученост за руковање ватреним оружјем и најмање једна година радног искуства.

III Место рада: Смедерево, стално седиште Улица омладинска број 1.

IV Трајање радног односа: радни однос са заснива на неодређено време

V Општи услови за запослење: држављанство Републике Србије; да је учесник конкурса пунолетан; да има прописану стручну спрему и да испуњава услове одређене законом и Правилником о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места; да учеснику конкурса раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа; да учесник конкруса није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци.

VI Образац пријаве на конкурс и докази који се прилажу:
- Пријава на конкурс подноси се на Обрасцу пријаве за одговарајуће радно место. Образац је доступан на интернет страници Основног јавног тужилаштва у Смедереву или у штампаној верзији у Управи тужилаштва (Смедерево, Улица Омладинска број 1);
- Образац пријаве мора бити својеручно потписан;
- Образац пријаве на конкурс садржи: податке о конкурсу, личне податке - адресу становања, телефон, електронску адресу, образовање, стручне и друге испите подносиоца пријаве који су услов за заснивање радног односа, податак о знању рада на ручунару, податак о знању страног језика, додатне едукације, радно искуство, посебне услове, добровољно дату изјаву о припадности националној мањини, посебне изјаве од значаја за учешће у конкурсним поступцима у државним органима;
- Пријава на јавни конкурс може се поднети путем поште или непосредно на адресу: Основно јавно тужилаштво у Смедереву, Смедерево, Улица Омладинска број 1.;
- Приликом пријема пријаве на јавни конкурс пријава добија шифру под којом подносилац пријаве учестувује на јавном конкурсу. Подносилац пријаве биће обавештен о додељеној шифри у року од три дана од дана пријема пријаве на начин на који је у пријави назначио за доставу обавештења.

VII Остали докази које прилажу уз пријаву:
- оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених,
- оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству,
- уверење да се против кандидата не води кривични поступак (не старији од 6 месеци),
- уверење да није осуђиван на казну затвора од најмање 6 месеци (не старије од 6 месеци),
- потврда да кандидату раније није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа (само они кандидати који су радили у државном органу),
- оверена фотокопија дипломе којом се потрвђује стручна спрема,
- оригинал или оверена фотокопија доказа о радном искуству (потврде, решења, уговори и друга акта из којих се види на којим пословима и са којом стручном спремом је стечено радно искуство),
- доказ о обучености за руковање ватреним оружјем, оригинал или оверена фотокопија,
- Образац 1 - Изјава у којој се кандидат опредељује да ли ће сам доставити податке о чињеницама о којима се води службена евиденција или ће то орган учити уместо њега.

Одредбама чланова 9 и 103 Закона о општем управном поступка („Службени гласник Републике Србије“ бр. 18/2016) прописано је између осталог да у поступку који се покреће по захтеву странке орган може да врши увид, прибавља и обрађује личне податке о чињеницама о којима се води службена евиденција када је то неопходно за одлучивање, осим ако странка изричито изјави да ће податке прибати сама.

Документ о чињеницама о којима се води службена евиденција је: извод из матичне књиге рођених, уверење о држављанству, уверење да се против кандидата не води кривични поступак и уверење да кандидат није осуђиван на казну затовара од најмање шест месеци.

Наведене доказе кандидат може доставити уз пријаву и сам, а у циљу ефикаснијег и бржег спровођења изборног поступка.

VIII Рок за подношење пријава: 8 дана од дана оглашавања јавног конкурса у периодичном издању огласа Националне службе за запошљавање „Послови“.

IX Адреса на коју се подносе пријаве на јавни конкурс: Пријаве се подносе поштом Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, Улица омладинска број 1, Смедерево, са назнаком „Пријава на јавни конкурс - за намештеничко радно место“ (навести назив радног места за које се подноси пријава).

X Изборни поступак: Списак кандидата који испуњавају услове за запослење на радном месту и међу којима се спроводи изборни поступак, објављује се на интернет презентацији тужилаштва према шифрама њихове пријаве.

У изборном поступку, оцењиваће се испуњеност услова према тексту огласа, усаглашеном са описом радног места у Правилнику о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

XI Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу: Небојша Илић, секретар тужилаштва, контакт телефон 026/4622-140 или зграда тужилаштва у Смедереву, Улица омладинска број , канцеларија број 1 на 1. спрату.

Напомене:
Сви докази прилажу се на српском језику, односно уколико су на страном језику морају бити преведени на српски језик и оверени од стране овлашћеног судског тумача.
Диплома којом се отврђује стручна спрема, а која је стечена у иностранству мора бити нострификована.
Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве биће одбачене Закључком комисије.
Образац пријаве на конкурс се може се наћи на сајту Основног јавног тужилаштва у Смедереву (sd.os.jt.rs).
Обавештавају се учесници јавног конкурса да ће се документација враћати искључиво на писани захтев учесника.
Сви изрази, појмови, именице, придеви и глаголи у овом огласу који су употребљени у мушком граматичком роду, односе се без дискриминације и на особе женског пола.
Овај оглас објављује се на интернет презентацији Основног јавног тужилаштва у Смедереву (sd.os.jt.rs), на порталу е-управе, огласној табли, интернет презентацији и периодичном издању огласа Националне службе за запошљавање „Послови“.