Дoгађаjи

27.10.2023.

Пожаревачки послодавци тражили да запосле око 200 радника

Пожаревачка Филијала Националне службе за запошљавање је 25. октобра организовала Сајам запошљавања у Центру за културу у Пожаревцу, на којем се представило 20 послодаваца са понудом од око 200 слободних радних места.

Тражени су били административни радници, кувари, продавци, професори страних језика, возачи раличитих категорија, аутомеханичари и многи други. Већи број радника тражиле су да запосле компаније „Бамби“, „Телеком Србија“, и „Костолац услуге“. Незапослени су се на сајму директно представљали послодавцима, предавали им своје радне биографије и конкурисали за запослење. 

Манифестацију је посетио градоначелник Пожаревца Саша Павловић који је заједно са в.д. директора Филиајле Пожаревац НСЗ Соњом Мирић Младеновић разговарао са послодавцима и назапосленим суграђанима. Том приликом он је најавио да је у плану оживљавање индустријске зоне у Пожаревцу. Како је објаснио, завршен је План детаљне регулације нове индустријске зоне од 35 хектара, што ће омогућити отварање нових производних погона и нова радна места.

- Већ имамо интересената, не причам о малим погонима већ о крупним инвестицијама које ће допринети смањењу незапослености - рекао је Павловић и подсетио да је прошле године у пожаревцу отворен погон индијске компаније ПКЦ у којој је запослено 1.200 људи.

Према речима Мирић Младеновић, НСЗ има дугогодишњу традицију организовања сајмова запошљавања.

- Сваке године запослени у НСЗ се труде да буду успешнији и модернији у овим активностима. Сајам је отвореног типа, а позив на овај догађај смо упутили на адресу преко 800 незапослених суграђана. Наравно да су увек добродошли и сви они који нису на нашој евиденцији или су тражиоци промене запослења – поручила в.д. директора Филиајле Пожаревац НСЗ.

Она је подсетила представнике компанија да се ближи рок за пријављивање послодаваца за програм „Моја прва плата“ и позвала све заинтересоване да искористе прилику и пријаве се за учешће најкасније до 31. октобра. Како је подсетила, од 6. октобра следи фаза пријављивања незапослених за овај програм, током које ће они конкурисати за отворене радне позиције.