Дoгађаjи

13.03.2023.

Послодавцима у Смедереву представљени јавни позиви НСЗ

Филијала Смедерево Националне службе за запошљавање организовала је 10. марта, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, Форум послодаваца на тему ,,Информисање о мерама активне политике запошљавања и промовисање значаја запошљавања теже запошљивих лица,,, којем је присуствовало 24 привредника и других актера на локалном тржишту рада.

Циљ овог Форума био је успостављање непосредног и тематски дефинисаног контакта са послодавцима који до сада нису користили мере финансијске подршке НСЗ, као и њихово информисање о актуелним јавним позивима и конкурсима и услугама Националне службе.

Поздрављајући присутне, директорка смедеревске Филијале Јасмина Беочанин је истакла да је улога НСЗ, пре свега, да послодавцима помогне у проналажењу најбољих кандидата.

- Зато вас позивам да се обратите Националној служби за запошљавање како бисмо предузели заједничке активности у проналаску најквалитетнијег кадра. Све услуге које пружа НСЗ су бесплатне, а провере испуњености конкурсних услова радимо прибављањем података из службених евиденција, тако да је поступак конкурисања крајње поједностављен – поручила је Беочанинова.

Презентацију актуелних јавних позива и конкурса НСЗ за ову годину одржале су Невена Банчов, начелница Одељења за посредовање и планирање каријере и Александра Богић, начелница Одељења за програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуке. Оне су послодавцима представиле услуге које НСЗ пружа приликом запошљавања, попут подршке послодавцима у одабиру и селекцији кандидата, могућностима и начинима за бесплатно оглашавање потреба за радницима, или учешћа на сајмовима запошљавања, који на једном месту у истом дану омогућавају непосредан конкакт и избор адекватних радника.

У наставку Форума отворена је дискусија о наведеним темама, током које су послодавци имали прилику да  добију додатне информације о мерама активне политике запољавања, да изложе своје кадровске потребе, скрену пажњу на потешкоће са којима се сусрећу у процесу обезбеђивања радника, као и да разјасне све што их занима у вези са расписаним јавним позивима и конкурсима.