Дoгађаjи

15.03.2023.

Послодавцима у Кикинди,Сенти и Кањижи презентовани јавни позиви

У просторијама Кикиндске Филијале и испоставама Сента и Кањижа организовано је представљање 13 актуелних јавних позива Националне службе за запошљавање СЗ на којима је учествовало 75 послодаваца.

Обраћајући се учесницима,  директорка Филијале Кикинда, Јелена Митровић навела је  да  су свим послодавцима електронским путем послати јавни позиви који су објављени 20.фебруара, али да су  форуми организовани како би се непосредно што ближе упознали  са детаљима конкурса и разрешиле евентуалне недоумице.

 „Већина овде присутних су послодавци из приватног сектора јер се велики број јавних позива односи  на те послодавце. Позвали смо и послодавце који до сада  нису користили наша средства, наравно ту су присутни и послодавци који имају искуства у коришћењу средства Националне службе за запошљавање“, казала је Митровић. Подсетила је да су и прошлогодишњи јавни позиви НСЗ успешно реализовани и да су допринели смањењу незапослености у кикиндској филијали. „Сматрам да ће и овогодишњи јавни позиви допринети смањењу броја незапослених, што нам је и циљ. Поред ових 13 јавних позива који се финансирају из Републичког буџета, очекујемо да и Покрајина издвоји средства са којима ће финансирати неке јавне позиве, као и Град Кикинда који је издвојио средства за ангажовање незапослених лица и ускоро ће расписати јавне позиве“, истакла је директорка Филијале Кикинда.

Актуелне јавне позиве привредницима су презентовали сарадници из Одељења за програме запошљавања,предузетништво, образовање и обуку. Послодавци су били заинтересовани за све јавне позиве а посебно за програм који се односи на обуку на захтев послодавца,на шта су указала и питања која су постављали.