Дoгађаjи

26.09.2022.

Подршка послодавцима у Кладову за запошљавање теже запошљивих

У оквиру реализације Локалног акционог плана запошљавања, у свечаној сали Општине Кладово 22. септембра , уручени су уговори послодавцима којима су одобрене субвенције за запошљавање 10 лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима.

Захваљујући сарадњи  Општине Кладово и Националне службе за запошљавање, 10 послодаваца је добило прилику да ангажује нове кадрове у области угоститељства, стоматологије, грађевинских и личних услуга. 

Представницима послодаваца уговоре су уручили помоћник председника Општине Кладово Славољуб Малетић и вршилац  дужности директора Филијале Бор НСЗ Лидија Начић. 

Обративши се присутнима, Лидија Начић је истакла да су послодавци у кладовској општини већ годинама уназад изузетно заинтересоавни за реализацију ове мере активне политике запошљавања: „Захваљујући овим субвенцијама као и субвенцијама које су послодавци у Кладову добили на основу републичког јавног позива Националне службе за запошљавање,  од почетка године чак 43 Кладовљана из категорије теже запошљивих особа ангажовано је  на новоотвореним радним местима.“

Општина Кладово је у сарадњи са Националном службом за запошљавање реализовала и јавне радове, као и програм стручне праксе, издвојивши из буџета  5 милиона динара.

Представник СЗТР „Бољи живот“ из Рткова Никола Вербункић, који је већ користио различите програме подршке НСЗ,  истакао је да послодавцима оваква подршка много значи и да  упркос потреби, без субвенције  не би био у прилици да ангажује још једног радника.