Дoгађаjи

20.05.2022.

Око 140 слободних радних места на сајму запошљавања у Неготину

На сајму запошљавања који је 19. маја организовала Испостава Неготин борске филијале Националне службе за запошљавање, 19 послодаваца је понудило око 140 слободних радних места. Тражили су се радници машинске, техничке, хемијско-технолошке, грађевинске, саобраћајне, електро, угоститељске и туристичке струке. Посао су могли наћи и медицински техничари, неговатељице, новинари, комерцијалисти, трговци, административни радници, фризери и већи број неквалификованих радника.

Поздравивши присутне и пожелевши им успешан сајам, вршилац дужности директора Филијале Бор, Лидија Начић, истакла је да су сајмови запошљавања једна од најзначајних мера активне политике запошљавања, којој се послодавци углавном радо одазивају. Како је објаснила, на сајмовима запошљавања Национална служба за запошљавање на најдиректнији начин остварује посредовање између послодаваца и незапослених, односно омогућава да се што већи број слободних радних места учини видљивим и да се послодавци непосредно повежу са особама које активно траже посао.

Председник општине Неготин, Владимир Величковић, који је отворио сајам, истакао је да је организација оваквих сајмова изузетно значајна и за локалну самоуправу која годинама, у континуитету учествује у реализацији бројних мера активне политике запошљавања и тако даје  допринос смањењу проблема незапослености у овој општини.

Процењује се да је сајам запошљавања  посетило више од 300 тражилаца запослења, којима су се придружили и матуранти Техничке школе из Неготина који ће ускоро ступити на тржиште рада.