Послови

13.09.2023.

Оглашава јавни конкурс за психосоцијалну подршку теже запошљивим лицима...

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

у оквиру пројекта „Имплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дуготрајно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада“, финансиран од стране Европске уније,

ОГЛАШАВА

ЈАВНИ КОНКУРС
за ангажовање саветника за психосоцијалну подршку теже запошљивим лицима у 7 пилот филијала Националне службе за запошљавање (Ниш, Крушевац, Сремска Митровица, Јагодина, Панчево, Прокупље и Пожаревац).

 

Радна места:

1. Саветник за запошљавање – подршка младима
7 извршилаца

Место ангажовања:
Филијала Ниш – 3 извршиоца
Филијала Сремска Митровица – 2 извршиоца
Филијала Крушевац - 2 извршиоца

Опис посла: Пружа информативно - саветодавну подршку незапосленим младим лицима у процесу интеграције на тржиште рада; врши процену запошљивости незапослених младих лица и утврђивање индивидуалних планова запошљавања у циљу посредовања у запошљавању и укључивања у мере активне политике запошљавања; води евиденције из области запошљавања, прати и процењује основе за престанак или брисање са евиденције, у складу са интерним упутствима; планира пружање циљане индивидуалне подршке младим незапосленим лицима, а на основу процене њихових знања, вештина и афинитета; пружа мотивационо-активациону подршку, информише незапослена млада лица о могућностима и начинима тражења посла, пружа услугу интензивног саветовања ради запошљавања или укључивања у мере активне политике запошљавања; успоставља и одржава контакте са послодавцима и поступа по достављеној пријави потребе за запошљавањем ради обезбеђивања траженог профила радника, врши прелиминарну селекцију кандидата, информисање и њихово упућивање послодавцу, прати реализацију услуге посредовања до коначног исхода; спроводи обиласке послодаваца, користи већ успостављена партнерства са послодавцима и шири постојећу мрежу ради стварања активних партнерстава са послодавцима у циљу промоције запошљавања младих; развија сарадњу са другим релевантним локалним актерима (цивилним друштвом, организацијама, извођачима обука, школама, локалним предузећима...); у договору са непосредним руководиоцем учествује у припреми, организацији и реализацији сајмова запошљавања; прикупља податке о понуди и потражњи на тржишту рада, слободним пословима и захтевима радних места, сарађује са другим стручним службама у дефинисању и укључивању циљних група у мере активне политике запошљавања и праћењу реализације истих; одговоран је за законито, благовремено и квалитетно извршавање послова; обавља и друге послове по налогу непосредног руководиоца.

Услови: високо образовање:
- на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, односно у трајању од најмање четири године или специјалистичким струковним студијама, по пропису који уређује високо образовање од 10. септембра 2005. године;
- на основним студијама на факултету у трајању од четири до шест година, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године.

Врста стручне спреме:
• друштвена усмерења (приоритетно психолози, социјални радници, педагози, специјални педагози, андрагози, дефектолози, социолози);
• најмање једна година радног искуства у наведеном нивоу степену стручне спреме;
• положен испит за рад у запошљавању;
• знање рада на рачунару;
• пожељно знање енглеског језика -(ниво – Б1).

 

2. Саветник за запошљавање – подршка дугорочно незапосленима
4 извршиоца

Место ангажовања:
Филијала Пожаревац - 1 извршилац
Филијала Панчево - 1 извршилац
Филијала Прокупље - 1 извршилац
Филијала Јагодина -1 извршилац

Опис посла: прати реализацију годишњег плана и припрема елементе за израду извештаја у складу са стратешким документима; развија сарадњу са послодавцима и агенцијама за запошљавање и пружа услугу интернет посредовања; води евиденције из области запошљавања (лица која траже запослење, послодаваца, потреба за запошљавањем), прати и процењује основе за престанак или брисање лица са евиденције, у складу са интерним упутствима; саветује и информише незапослене и друга лица која траже промену запослења, као и представнике послодаваца о могућностима за запошљавање или укључивање у мере активне политике запошљавања; врши процену запошљивости и утврђивање индивидуалних планова запошљавања, прелиминарну селекцију кандидата; организује сајмове запошљавања и спроводи обуке за активно тражење посла; прикупља податке о понуди и потражњи на тржишту рада, предлаже мере за подстицање територијалне и професионалне покретљивости радне снаге; прикупља податке и припрема извештаје о тражиоцима запослења, као и осталим корисницима услуга Националне службе, на захтев физичких и правних лица; проучава прописе и стручне публикације од значаја за унапређење праксе у области посредовања у запошљавању; по захтеву лица издаје дефинисане форме уверења, упута и потврда; врши пријављивање лица на евиденцију, евидентира редовна јављања лица и оверава евиденционе картоне; врши пријем и комплетирање захтева за процену радне способности и за остваривање права на новчану накнаду; припрема и подноси јединствену пријаву на обавезно социјално осигурање за кориснике права на новчану накнаду и чланове њихове породице;  обавља и друге послове по налогу непосредног руководиоца.

Услови: високо образовање:
- на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, односно у трајању од најмање четири године или специјалистичким струковним студијама, по пропису који уређује високо образовање од 10. септембра 2005. године;
- на основним студијама на факултету у трајању од четири до шест година, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године.  

Врста стручне спреме:
• без обзира на врсту стручне спреме.
• најмање једна година радног искуства у наведеном нивоу / степену стручне спреме;
• положен испит за рад у запошљавању
• знање рада на рачунару.

 

Трајање радног односа: Радни однос заснива се уговором о раду, на одређено време од 30 месеци.

Рок за подношење пријаве: рок за подношење пријава је осам дана и почиње да тече наредног дана од дана оглашавања јавног конкурса у периодичном издању огласа Националне службе за запошљавње. Овај конкурс објављује се и на интернет страници Националне службе за запошљавање и на интернет страници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Пријаве на јавни конкурс могу се поднети поштом или непосредно писарници Националне службе за запошљавање, Краља Милутина 8, 11000 Београд, са назнаком „За оглас“. Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће разматрати.

Садржина пријаве на конкурс: пријава на конкурс се подноси у слободној форми и садржи: податке о конкурсу; личне податке; адресу становања; телефон, електронску адресу; податке о образовању, стручним и другим испитима подносиоца пријаве који су услов за заснивање радног односа; податак о знању рада на рачунару; податак о знању енглеског језика , додатним едукацијама; податке о радном искуству. Пријава на конкурс мора бити својеручно потписана.

Докази који се прилажу уз пријаву су: уверењe о држављанству; извод из матичне књиге рођених; диплома о стручној спреми; исправе којима се доказује радно искуство у струци (потврде, решења и други акти из којих се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство), уверење о положеном испиту за рад у запошљавању. Лице које нема положен испит за рад у запошљавању дужно је да га положи у року од једне године од дана заснивања радног односа.

Сви докази прилажу се у оригиналу или овереној фотокопији код јавног бележника (изузетно у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници, приложени докази могу бити оверени у основним судовима, судским јединицама, пријемним канцеларијама основних судова, односно општинским управама, као поверени посао).

Лице задужено за давање обавештења о конкурсу, радним данима у периоду од 10 до 12 часова je Снежана Цветиновић, начелник Oдељења за радне односе, тел: 064/8107-170, мејл адреса: Snezana.Cvetinovic@nsz.gov.rs.

Изборни поступак спроводи се у две фазе: у првој фази поступка спроводи се психолошка провера усклађености карактеристика кандидата са потребама радног места, а у другој фази се спроводи интервју са конкурсном комисијом и проверава се: способност за управљање информацијама, управљање задацима и остваривање резултата, савесност, посвећеност и интегритет, пословна комуникација (провераваће се путем интервјуа са конкурсном комисијом, непосредно кроз разговор са кандидатима), дигитална писменост (провераваће се практичним радом на рачунару), а за радно место под редним бројем 1 и знање енглеског језика (провераваће се писано путем теста).

У свакој фази изборног поступка врши се вредновање кандидата.

Са кандидатима чије су пријаве благовремене, потпуне и који испуњавају услове из Јавног конкурса, изборни поступак ће се спровести у месту ангажовања кандидата, о чему ће учесници конкурса бити обавештени на контакте (бројеве телефона или електронску адресу), које наведу у својим пријавама.

Одлуку о избору кандидата доноси директор филијале Националне службе за запошљавање у којој ће изабрани кандидат, на основу резултата психолошке процене и извештаја конкурсне комисије, бити ангажован.

Сви изрази, појмови, именице, придеви и глаголи у овом огласу који су употребљени у мушком граматичком роду, односе се без дискриминације и на особе женског пола.