Дoгађаjи

22.03.2023.

Одржана 4 форума за привреднике браничевског округа

На Форуму послодаваца који је 21. марта одржан у свечаној сали Скупштине општине Петровац на Млави учествовала су 43 привредника, као и представници локалне самоуправе. Уз представнике Фолијале Пожаревац НСЗ, учеснике је поздравио и заменик председника Општине Петровац на Млави и Горан Ристић.

Био је то четврти форум који је након Голупца, Кучева и Великог Градишта   организовала Филијала Пожаревац  у сарадњи са са Регионалном привредном комором Браничевског и Подунавског округа и Регионалном развојном агенцијом „Браничево-Подунавље“ ДОО. 

Кроз форуме који су окупили више од 100 послодаваца браничевског округа, представници пожаревачке филијале су представили 13 Јавних позива - конкурса НСЗ за 2023. годину. Поред презентовања субвенција за подстицање запошљавања намењених послодавцима и незапосленим лицима, начину и условима конкурисања, присутне су подсетили на нефинансијске услуге које НСЗ пружа кроз посредовање при запошљавању, селекцију кандидата за потребе послодавца, бесплатно оглашавање на интернет сајту, и на новоотворене канале комуникације попут Вибер и Инстаграм канала НСЗ. На форумима 

Форуми су били прилика да се привредници браничевског округа информишу и о активностима и јавним позивима Регионалне привредне коморе и Развојне агенције  и да се  у директном контакту чују питања, предлози и иницијативе послодаваца.