Дoгађаjи

04.06.2024.

Одржан Сајам запошљавања у Ивањици

Испостава Ивањица чачанске филијале Националне службе за запошљавање је 31. маја 2024. године организовала други овогодишњи Сајам запошљавања на подручју Моравичког округа. Учествовало је 29 послодаваца из Ивањице, који су исказали потребе за запошљавањем око 70 нових радника, за следеће послове: васпитач, економиста, књиговођа, грађевински инжењер, радник у дрвно-прерађивачкој производњи, административни радник, монтер, кројач, кувар.

Сајам је отворио Ненад Главинић, заменик председника Општине Ивањица, који је истакао улогу и значај организовања сајмова запошљавања. Напоменуо је и да послодавци више пажње треба да посвећују условима рада, потребама и стручном усавршавању запослених и тиме задрже постојеће раднике. Са друге стране, запослени морају бити спремни на континуирано усавршавање, у циљу прилагођавања савременим процесима рада и потребама радног места.

Обраћајући се присутнима, Саша Обрадовић, в.д. директора чачанске филијале НСЗ, истакао је чињеницу да су се сајмови запошљавања показали као значајна мера у смањењу незапослености. Указао је и на важност финансијских мера, које су на располагању послодавцима који намеравају да запосле лица са евиденције НСЗ.

Милутиновићи д.о.о. се суочава са недостатком радне снаге за послове на примарној и финалној обради дрвета. Самим тим, организоване акције НСЗ, као што је сајам запошљавања, представљају значајну помоћ и подршку да се дође до већег броја нових радника, како је навео Немања Ајдачић, представник овог предузећа из Ивањице.

Тражиоци запослења су могли да се информишу о пословима на штандовима следећих послодаваца: Матис д.о.о., Милутиновићи д.о.о., Crown Forest д.о.о., СЗР Стакло-флот, СУР Чигота плус, Путеви д.о.о., а присутни су били и Mega Sip Office д.о.о., Prezident 2016 д.о.о., Marco Grosso д.о.о. и др.