Дoгађаjи

15.03.2023.

Одржан форум за послодавце у Кладову

Филијала Бор Националне службе за запошљавање организовала је 9.марта, Форум послодаваца из Кладова. Тим поводом се у свечаној сали Општине Кладово окупило 17 представника послодаваца из приватног и јавног сектора који су информисани о актуелним јавним позивима, мерама и услугама Националне службе за запошљавање које су им на располагању и које им могу омогућити значајне олакшице.

„Одлучили смо да први овогодишњи форум организујемо управо у Кладову јер се у нашем округу општина Кладово заиста истиче по интересовању послодаваца за подршку коју кроз мере активне политике запошљавања пружа Национална служба за запошљавање, те је у прошлој години највећи број теже запошљивих особа запослен управо на територији ове  општине“, истакла је в.д. директор Филијале Бор Лидија Начић Изразила je задовољство што су се позиву одазвали како послодавци који су већ користили програме и мере НСЗ, тако и нови привредници. „Догађаји попут овог, осим промовисања програма запошљавања, услуга и мера НСЗ, пре свега су значајни за успостављање контаката са новим послодавцима и развијање већ успостављене сарадње“, објаснила  је Начић. Указала је и на значај изузетно успешне вишегодишње сарадње са Општином Кладово, наводећи да је из локалног буџета ове године опредељено 8 милиона динара за активне мере запошљавања и то за јавне радове, програм стручне праксе и запошљавање лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима.

Представници Одсека за програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуку, као и саветник за особе са инвалидитетом борске филијале,  детаљно су презентовали јавне позиве, услуге и мере подршке НСЗ на које послодавци могу да рачунају, са нагласком на финансијским програмима. Након презентације и дискусије,  послодавци су изразили задовољство организовањем форума на коме су детаљно и непосредно  обавештени о могућностима коркурисања за програме НСЗ.