Дoгађаjи

04.04.2023.

Oдржан форум послодаваца у Новом Бечеју

У великој сали скупштине општине у Новом Бечеју 30. марта одржан је форум за послодавце са подручја те општине у организацији зрењанинске филијале НСЗ и њене испоставе у Новом Бечеју. Циљ скупа било је информисање послодаваца о јавним позивима/конкурсима НСЗ за активне мере запошљавања.

Скупу су присуствовали послодавци који до сада нису користили програме као и они који су сарађивали са зрењанинском филијалом.

Владимир Бочарски, власник ауто-школе „Ремус“, коме је одобрена субвенција за запошљавање једног лица на овогодишњем програму ново запошљавање теже запошљивих лица каже: „Први пут сам конкурисао, много ми значи ова субвенција. С обзиром да је фирма основана прошле године, свака помоћ је добродошла. За програм сам чуо у испостави за запошљавање овде, у Новом Бечеју, а дошао сам да чујем и о осталим програмима“.

За активне мере НСЗ био је заинтересован и Душан Маљугић, власник агенције за обезбеђење „Банат 023 Нови Бечеј“, који је уз подршку програма за ново запошљавање теже запошљивих запослио радника са евиденције незапослених, који и након истека једногодишње уговорне обавезе, ради у агенцији.„Дошао сам на презентацију да чујем и о осталим програмима, планирам да конкуришем за програм обука ако проширимо посао“, истиче  Маљугић.    

Скупу је присуствовао и Саша Дујин, директор Туристичке организације у Новом Бечеју, који каже да је организација којом руководи користила бројне активне мере и програме НСЗ, најчешће програм јавних радова, затим „Моја прва плата“, програм приправника. 

Подробније информације о програмима НСЗ на овом скупу желео је да чује и Дарко Ракић, власник фирме „Три Д студио Ракић“ из Новог Милошева која се бави израдом предмета од дрвета и која је прошле године запослила радника уз подршку програма НСЗ ново запошљавање за теже запошљиве категорије.