Дoгађаjи

28.11.2022.

Одржан 11. сајам запошљавања LINK2job у Београду

Традиционални јесењи LINK2job сајам запошљавања ове године одржан је 25. новембра, у просторијама Хотела „Метропол” у Београду. Организатори из ЛИНК Центра за развој каријере угостили су преко 25 излагача, који су огласили потребу за преко 250 слободних радних места. Посетиоци су имали прилику да ступе у контакт са бројним компанијама које су на Сајму у понуди имале радна места из различитих области пословања.

Обраћајући се учесницима, заменик директора Филијале за Београд Синиша Кнежевић, указао је да Национална слузба за запошљавање  подржава и учествује у организацији ових и сличних сајмова.

“У овој години Филијала Београд НСЗ је кроз мере активне политике запошљава укључила 365 лица из категорије теже запошљивих, 450 у  програм стручно праксе и око 500 незапослених у програм образовања одраслих. Поред тога, кроз разне врсте обука прошло је око 100 лица и још 50 особа са инвалидитетом” рекао је Кнежевић.
Он је додао да су сајмови запошљавања једна од ефективнијих мера активне политике запошљавања.

“То је место сусрета понуде и тражње, где са једне стране имамо незапослена лица, која траже своје место на тржишту рада, а са друге, послодавце који траже адекватан кадар да би подигли свој ниво производње или услуга, зависно од тога којом делатношћу се баве. Све ове године показале су да смо на добром путу да незапосленост у Београду сведемо на још нижи ниво, односно да подигнемо степен запошљивости” поручио је Кнежевић.

Током претходних година сајам LINK2job посетило је више од 15.000 људи, понуђено је више од хиљаду радних места, а хиљаде посетилаца добило је бесплатне курсеве за професионално усавршавање.