Дoгађаjи

07.03.2024.

Обуку за енглески језик успешно завршило 10 ОСИ из Ниша

Нишка филијала Националне службе за запошљавање реализовала је обуку за енглески језик ниво А1 за особе са инвалидитетом (ОСИ), након чега је десет полазника који су успешно положили завршни тест стекло право на сертификат.

Незапосленима су у просторијама школе страног језика сертификате свечано уручиле професорка енглеског језика Марина Стајковић и организаторке образовања одраслих у Филијали Ниш НСЗ Јелена Станковић и Слађана Бојковић.

Приликом преузимања сертификата, сви полазници су изјавили са су били задовољни програмом учења и да желе да наставе са даљим усавршавањем познавања енглеског језика.

Једна од полазница, Љиљана Ђорђевић, по занимању правник са радним искуством у производњи у више нишких фабрика, са задовољством се одазвала позиву свог саветника за запошљавање и кренула на ову обуку, а сада се, како каже, нада да ће јој сертификат помоћи да лакше пронађе посао.

- На евиденцији НСЗ сам две године. До сада нисам имала прилике да учим енглески језик, а надам се да ћу и наставити са усавршавањем пошто сам јако задовољна усвојеним знањем за ово кратко време - каже полазница обуке Слађана Стојковић, грађевински техничар са дугогодишњим радним искуством у трговини, нескривајући захвалност што јој је пружена прилика за усавршавањем.

Бесплатна обука за енглески језик била је прилагођена овој категорији незапослених лица, трајала је два месеца, 80 наставних часова, а финансирала ју је Национална служба за запошљавање. Током трајања обуке, полазници су имали право на новчану помоћ у износу од 20.000 динара и плаћене трошкове превоза.

На евиденцији Филијале Ниш НСЗ у месецу фебруару ове године била је пријављена 581 особа са инвалидитетом (ОСИ).