Дoгађаjи

08.06.2023.

Обуке за тржиште рада за ОСИ

У Крагујевцу је у мају 10 теже запошљивих особа са инвалидитетом добило сертификате о завршеној обуци за посластичаре. Обука је реализована у средњој школи „Тоза Драговић“ у Крагујевцу, а извођач је била Агенција за образовање „Акдемија“ из Чачка.

Сви полазници успешно су завршили обуку и исказали задовољство организацијом, предавачима и стеченим знањем. Атмосфера на обуци је била одлична, већина је показала велику креативност у припреми посластица. Један део полазника је заинтересован и за субвенцију за самозапошљавање, и себе виде као будуће предузетнике.

У претходном периоду  Филијала Крагујевац  је реализовала три обуке за незапослене особе са инвалидитетом - обука за помоћног кувара, обука за аранжере цвећа и прављење икебане и обука за шиваче. Након завршених обука, полазници су усвојили нова знања и вештине које ће им пружити додатне шансе за запослење.

Ове године у Филијали Крагујевац су организоване и обуке у онлајн формату и то обука за вођење пословних књига, као и обука за дигитални маркетинг. Ове обуке је успешно завршило 65 незапослених, чиме су побољшали своје компетенције и повећали шансе на тржишту рада.