Вести

26.03.2013.

Обуке за особе са инвалидитетом у Панчеву

U Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu je u toku realizacija osnovne informatičke obuke – ECDL, za osobe sa invaliditetom. Obuka za 5 lica je započela 25.02.2013. godine a završiće se 28.03.2013. godine.

U prostorijama OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ u Pančevu, izvođač „NS PRO GROUP“ doo iz Novog Sada, uspešno sprovodi cilj obuke kojim se polaznici usavršavaju u oblasti korišćenja programskog paketa Microsoft Office (Windows XP, Word, Excel, Power Point, Internet Explorer 7, MS Outlook Expres). Osim veštine pisanja i obrade teksta, tokom 90 časova, polaznici usvajaju načine izrade i analize tabelarnih kalkulacija, stiču znanje o izradi i korišćenju prezentacija, kao i mogućnostima interneta sa posebnim akcentom na komunikaciju elektronskom poštom. Nastava obuhvata teoretski deo i praktični deo gde se izvode zadaci.

Na kraju svakog modula se vrši testiranje kroz progres testove, dok će se na kraju obuke obaviti završno testiranje od strane zvaničnog ispitivača – nosioca licence iz škole „NS PRO GROUP“. Potrebno je da polaznik svaki test uradi sa 75% uspešnosti da bi ostvario pravo na sertifikat ECDL fondacije, dok ukoliko uradi preko 60% uspešnosti dobija uverenje škole „NS PRO GROUP“ o završenoj obuci.

Veoma veliko interesovanje je bilo pokazano za uključenje u obuku i sticanje informatičkog znanja, tako da ne čudi motivisanost, redovnost prisustva na časovima (nema izostanaka), predanost savladavanju programa i pozitivan stav, što je velikim delom i zasluga odličnog mentora koji ih uz puno stručnog znanja vodi.

Prilikom posete, direktor Filijale Siniša Knežević je podržao njihovu spremnost za učenje i ohrabrio ih u daljim aktivnostima koje će ih dovesti do adekvatnog zaposlenja.

Osnovna informatička obuka za 7 osoba sa invaliditetom je održana prvi put u periodu od 1.11.2010. do 10.12.2010. godine i ta obuka je pomogla da blizu 30% polaznika pronađe zaposlenje.