Нове економске могућности за повратнике и вулнерабилне категорије грађана у јужној и источној Србији

Пројекти 27.01.2022.

Care International заједно са имплементационим партнерима ENECA из Ниша и NEXUS из Врања, од новембра 2020. спроводи пројекат “Нове економске могућности за повратнике и вулнерабилне категорије грађана у јужној и источној Србији”, који финансира Федерално министарство за економску сарадњу и развој Немачке.

Пројекат за циљ има економско оснаживање корисника/ца кроз програм самозапошљавања и обука за посао за повратнике/це по Споразуму о реадмисији и грађане/ке који разматрају емигрирање из економских разлога. Пројектом је планиран допринос равноправној социјално-економској интеграцији рањивих група грађана и побољшање општих економских услова живота на југу и истоку Републике Србије. Циљ је да рањиве групе становништва у југоисточној Србији препознају могућности за социјално-економску инклузију у свом матичном региону и критичкије разматрају могућност сопствене емиграције. Пројектом су планиране обуке за подршку запошљавању за 660 корисника, грантови за самозапошљавање и запошљавање 150 људи, као и професионална пракса у локалним компанијама за 100 свршених студената.

Планирано је да пројекат траје до октобра 2023. године.

Донатор: Федерално министарство за економску сарадњу и развој Немачке (BMZ)
Носилац пројекта: Care International
Период имплементације: новембар 2020 – октобар 2023. године.
 

Прочитај више

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати