Дoгађаjи

11.04.2024.

Нишким медијима представљени Јавни позиви НСЗ за 2024. годину

Представљање актуелних јавних позива Националне службе за запошљавање за 2024. годину Филијала Ниш је традиционално започела у Медија и реформ центру конференцијом за представнике нишких медијских кућа.

Јавне позве НСЗ, који су расписани 5. априла, присутнима је представио директор Филијале Ниш Бобан Матић, који је том приликом указао и на неке нове програме и новине у већ познатим програмима у односу на раније године. 

- Ове године имамо нови Јавни позив за спровођење радне активације особа са инвалидитетом (ОСИ) који подразумева њихово радно ангажовање ради очувања и унапређења радних способности, а у циљу мотивације и активације, тј. социјалне интеграције на тржишту рада - објаснио је Матић.

Новинари су овом приликом информисани и о јавним позивима за пилот Пројекат „Гаранција за младе“, а на питања представника медија одговарали су директор Матић, начелница Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере Мирка Петровић, начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво Наташа Тончев и начелница Одељења за образовање и обуке у нишкој Филијали НСЗ Тамара Милошевић.

Филијала Ниш је следеће сусретe са послодавцима нишавског округа заказала за петак 12. април у Регионалној привредној комори у Нишу, и за 25. април у Дому културе у Алексинцу.

На евиденцији Филијале Ниш у марту ове године било је регистровано укупно 26.815 незапослених лица, док је на евиденцији за Град Ниш регистровано укупно 17.711 незапослених лица.