Вести

01.04.2022.

Ниш креће у реализацију јавних радова

У просторијама Градске општине Пантелеј 1. априла су свечано уручени уговори незапосленим лицима која ће бити ангажована на јавним радовима преко републичког јавног позива за особе са инвалидитетом и Споразума о техничкој подршци Националне службе за запошљавање тој нишкој општини.

У складу са Споразумом о техничкој подршци, потписаним између ГО Пантелеј и Филијале Ниш НСЗ,  Национална служба је обезбедила подршку за спровођење јавних радова, у смислу селекције незапослених лица са подручја Општине Пантелеј, првенствено теже запошљивих незапослених и незапослених у стању социјалне потребе. Средства за финансирање програма јавних радова за 10 незапослених лица издвојена су из буџета ГО Пантелеј, у износу од 1.500.000 динара, док су републичким програмом јавних радова обухваћене још три особе са инвалидитетом, као лица из посебно осетљиве категорије незапослених.

Уговоре су незапосленим кандидатима уручили заменик председнице Општине Драган Павловић и директор нишке Филијале НСЗ Бобан Матић, а догађају су присуствовали и председник Скупштине општине Саша Новићевић и заменица директора нишке Филијале НСЗ Вања Стојковић.

Том приликом, заменик председнице Општине је честитао кандидатима почетак радног ангажовања, захваливши им се на интересовању и помоћи у одржавању и улепшавању општине Пантелеј, што је и превашодни циљ спровођења овог програма.

Директор Филијале Ниш НСЗ је искористио прилику да најави скоро расписивање још једног јавног позива Општине Пантелеј за самозапошљавање, који ће, како је рекао, уследити након доношења Одлуке о финансирању мера активне политике запошљавања предвиђених локалним акционим планом за текућу годину.

На територији ГО Пантелеј од 2021. године до 2022. број незапослених лица се, према подацима из евиденције Националне службе за запошљавање, смањио за преко 1.000, што је највећим делом заслуга дугогодишње добре сарадње те Општине и градске филијале НСЗ.