Вести

31.03.2022.

Национална служба на 43. Међународном сајму туризма

Представници Одељења за развој односа са послодавцима Националне службе за запошљавање посетили су 43. Међународни сајам туризма који се одржавао у Београду од 24. до 27. марта, како би информисали заинтересоване компаније и партнере о актуелним јавним позивима и конкурсима за подршку послодавцима приликом запошљавања.

Учесници Сајма туризма су том приликом упознати са различитим модалитетима подршке Националне службе у обезбеђивању потребних кандидата за рад у компанијама, при чему је велика предност НСЗ у томе што користи податке из своје базе о незапосленим лицима, иначе највеће базе тог типа података на националном нивоу.

И овом приликом се показало да Национална служба за запошљавање, као јавна институција надлежна за ту врсту послова, има значајну улогу у креирању јавног мњења, односно кључну улогу у раду и подстицању партнерства са послодавцима, као и у сарадњи са свим осталим заинтересованим актерима на тржишту рада у нашој земљи.

Београдски Сајам туризма традиционално је једна од најуспешнијих сајамских манифестација у Србији и региону, која редовно окупља веома велики број привредника и социјалних партнера из области туризма, угоститељства и хотелијерства.