Дoгађаjи

26.10.2023.

На Сајму запошљавања у Вршцу преко 200 слободних радних места

У организацији Филијале Вршац Националне службе за запошљавање, 25. октобра је у Конгесној сали Хотела Србија одржан Сајам запошљавања, на ком је 20 послодаваца представило преко 200 слободних радних места.

Сајам је отворио в.д. директора вршачке Филијале НСЗ Радојица Лазин, који је поздравио све присутне и захвалио се послодавцима на учешћу.

- Ако узмемо у обзир резултате прошлог Сајма запошљавања, након ког се запослило преко 110 људи, можемо рећи да у Вршцу постоји прави привредни амбијент, као и тенденција ка отварању нових радних места - истакао је Лазин.

Учесницима и посетиоцима се обратила и градоначелница Вршца Драгана Митровић, истакавши да је веома поносна на сарадњу са Националном службом за запошљавање када су у питању програми запошљавања које током целе године спроводи ова институција.

- Путем програма „Моја прва плата“ и Стручна пракса кроз органе локалне самоуправе и установе Града Вршца прошло је више десетина лица од којих су многи након тога засновали радни однос и данас успешно раде – навела је градоначелница и најавила привођење крају инфраструктурно опремање Индустријске зоне Север, тако да се већ у наредној години могу очекивати и први инвеститори, што ће, како је нагласила, бити кључно за даље масовније запошљавање у Вршцу.

Након званичног отварања сајма, Лазин и Митровићева су обишли штандове послодаваца и разговарали са суграђанима који су ту дошли у потрази за послом.