Дoгађаjи

09.04.2024.

На Сајму запошљавања у Ваљеву 300 слободних послова

У оквиру овогодишњег Сајма привреде „СПРЕГ“, Филијала Ваљево Националне службе за запошљавање је 5. априла, у сарадњи са Градом Ваљево, организовала у простору „Омни центра“ Сајам запошљавања, на којем је 18 послодаваца огласило потребу за ангажовањем преко 300 нових радника.

Велики  број незапослених који су посетили сајам, имали су могућност да конкуришу за посао у компанијама: Крушик, Вали, Горење, Публик, Електорволт, Блист, Кеј, Турна пластик, Хансгрохе, Сцхоен аутомотиве, Колубара омни премиум, Мастер електро, МПК тејд, Полиформ, али и да се пријаве за службу при Министарству одбране.

Највише слободних послова на сајму је било за електро, машинску, металску и грађевинску струку, као и раднике у производњи без обзира на степен квалификација.

Свечаном отварању сајма су присуствовали в.д. директора ваљевске Филијале НСЗ Милан Ђенадић, директорка Регионалне привредне коморе Весна Кудић и члан Градског већа Марко Јевтић који званично и отворио манифестацију.

Обраћајући се посетиоцима и учесницима сајма, директор Ђенадић је истакао важност сарадње са локалним самоуправама када је у питању политика запошљавања, као и важност мера које Влада Републике Србије спроводи преко ресорног министарства и Националне службе за запошљавање.

Националној служби за запошљавање на сајму су се придружили и представници локалних партнерских институција, као што су ПИО Фонд, РФЗО, Градска управа, Привредна комора, Центар за социјални рад, Управа Колубарског округа и Туристичка организација, тако да су посетиоци могли да се информишу и о њиховим услугама.