Дoгађаjи

15.04.2024.

На Сајму запошљавања у Суботици понуђено 400 радних места

Филијала Суботица Националне службе за запошљавање је 12. априла одржала у својим просторијама први овогодишњи Сајам запошљавања, на којем се представило 27 послодаваца са понудом од преко 400 слободних радних места за раднике различитих делатности и занимања.

На отварању сајма, в.д. директора суботичке Филијале НСЗ Верица Вујадиновић је учесницима пожелела добродошлицу и успех у проналажењу одговарајућег посла и квалитетних радника.

- На данашњем Сајму запошљавања су исказане потребе компанија за оператерима у производњи, возачима, радницима машинске и металске струке, трговцима, административним радницима, радницима у угоститељству и осталима. Поред особа које траже посао, манифестацију ће посетити и ученици завршних разреда Средње Техничке школе Иван Сарић, Политехничке школе, Средње економске школе и Хемијско-технолошке средње школе, како би се упознали са начином тражења посла, јер ће неки можда одмах после завршене школе тражити посао. Наши саветници ће тражиоцима запослења помагати око писања радне биографије, а данас је ту и Едукативни центар из Новог Сада који се бави извођењем обука за незапослене, како би стекли знања и вештине, и лакше пронашли посао – рекла је Вујадиновићева.

Сајам је био веома добро посећен, па је сала Националне службе била препуна незапослених суботичана који су, како су изјављивали, били задовољни богатом понудом слободних послова, уосталом исто као и послодавци који су на лицу места могли да процене кандидате и из велике понуде одаберу најбоље. Они су посебно похвалили добру организацију манифестације од стране НСЗ, као и сарадљивост саветника, њихову професионалност и љубазност.

Сајам је посетило око 1.000 незапослених и тражиоца промене запосења, као и ученика завршних разреда средњих школа, а послодавцима је предато преко 700 радних биографија кандидата за посао.