Дoгађаjи

20.03.2023.

На сајму запошљавања у Суботици 250 радних места

У просторијама НСЗ филијале Суботица, 17.марта одржан је први овогодишљи сајам запошљавања на коме су 23 послодаваца понудила око 250 слободних радних места. Понуда је била разноврсна и у делатностима и занимањима која су већином и дефицитарна, као што су машинска и електро струка, радници у производњи, трговци, возачи, административни радници и многи други.

„На Сајам запошљавања позвана су сва незапослена лица као и тражиоци промене запослења, а присутни су и други тражиоци запослења. Овде су и представници фирми из људских ресурса, те тражиоци запослења  могу директно да разговарају са њима о условима рада и на лицу места да донесу одлуку о избору посла. Новина на овом сајму запошљавања је што су ту и матуранти средњих школа из Суботице“- рекла је у директорка Филијале Суботица Верица Вујадиновић пожелела добродошлицу и успех учесницима сајма.

Тражиоци запослења су посао могли да потраже на штандовима различитих послодаваца, међу којима је био велики број послодаваца из Привредне зоне у Суботици, а први пут и представници фирме Boysen Abgassysteme која спада у водеће светске произвођаче издувних система за аутомобилску индустрију.

Наставница Тамара Митровић из Политехничке школе из Суботице, дошла је на сајам са својим одељењем, са матурантима који завршавају смер Техничар за графичку припрему. „Један од премета који матурани имају је предузетништво, а на часовима уче и како се пише радна биографија и  бизнис план, а ово је сада прилика да виде зашто се то ради и зашто је то битно. Такође могу да погледају понуду послова, јер неће сви ученици наставити даље школовање, неки од њих ће тражити посао“, казала је  Тамара Митровић.

Сајам су посетили и  матуранти са својим наставницима из завршних разреда школе „Доситеј Обрадовић“ и  Хемијско технолошке школе са смера Прехрамбени техничар и посластичар. 

Представници ДИМАК Немачког информативног центра за миграције, стручно образовање и каријеру су заинтересованим кандидатима давали информације о миграцијама било да су у питању миграције из Србије у иностране земље или за повратнике у нашу земљу.

Сајам запошљавања је посетило преко 1200 незапослених лица, тражиоца промене запосења, односно ученика завршних разреда средњих школа, а  предато је преко 700 радних биографија. Незапослена лица су била задовољна понудом послова као и они тражиоци запослења којима је била потребна  стручна подршка и савет у писању радне биографије.