Дoгађаjи

23.10.2023.

На Сајму запошљавања у Смедеревској Паланци 400 слободних послова

Филијала Смедерево Националне службе за запошљавање, у сарадњи са Општином Смедеревска Паланка, организовала је 18 октобра Сајам запошљавања, у свечаној сали „Несам Црyстал Халл“ у Смедеревској Паланци.

Своју понуду слободних послова представило је 19 послодавца који су огласили скоро 400  слободних радних места за кандидате различитих профила занимања и степена квалификација машинске, електро,  грађевинске, текстилне, угоститељске и других струка.

Међу послодавцима који су учествовали на сајму били су и: Кyунгсхин Цабле Еуропе, Водотермика инжењеринг, Технолив - комерц, Алпха Теxтил, Енгинееринг анд Индустриал Цонсултинг, Удружење особа са церебралном и дечијом парализом „Воља за животом“, Борбени сложени системи, Павковић, Пеи Еаст, Сто посто, Супериор, МСА Електрик, ЦМАНА, ПД Винарија Деспотика и други.

Велико интересовање незапослених било је евидентно на штандовима послодаваца  Кyунгсхин Цабле Еуропе и Борбени сложени системи, док је Удружење особа са церебралном и дечијом парализом, које константно ради на унапређењу положаја особа са инвалидитетом и поспешује њихов останак на тржишту рада, имало потребу за ангажовањем већег броја радника, пре свега персоналних асистената, личних пратилаца и стручних сарадника.

Циљ сајма запошљавања је директно сусретање понуде и тражње, као и промоција незапослених лица, одређених знања, вештина, као и задовољење кадровских потреба послодаваца. Тако су незапослени на сајму били у прилици да успоставе непосредан контакт са послодавцима, представе им се и предају им своје радне биографије (ЦВ). На штанду Националне службе незапослени и послодавци су могли да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док су незапослени добили и помоћ у писању радне биографије.

С обзиром на то да је сајам био изузетно добро посећен, јер је НСЗ позвала преко 700 незапослених, очекује се да ће ефекти бити веома добри, као што је то било и на ранијим сајмовима. Оно што је код оваквих догађаја добро јесте што незапослена лица, уколико одмах не пронађу запослење, велика је веровтноћа да ће посао добити у неком наредном периоду, будући да послодавци све њихове радне биографије чувају и користе када год имају потребу за ангажовањем радника.