Дoгађаjи

18.04.2023.

На Сајму запошљавања у Новом Пазару 40 фирми тражило 200 радника

На сајму запошљавања, који је 13. априла организовала Филијала Нови Пазар Националне службе за запошљавање, учествовала су 42 послодавца из тог града са понудом више од 200 слободних радних места. Сајам је био изузетно добро посећен, с обзиром на то да је регистрован долазак више од 1.800 незапослених Новопазараца.

Међу радницима, највише су били тражени дипломирани економисти, грађевински инжињери, архитекте, дизајнери текстила, електроинсталатери, шивачи текстила, тапетари, конобари, кувари, административни радници, руковаоци грађевинским машинама, помоћни грађевински радници...

Манифестацију је званично отворио градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, који је том приликом истакао да је догађај одлична прилика да послодавци на једном месту и у врло кратком и директном контакту са кандидатима дођу до квалитетних кадрова. Он је поручио да ће Градска управа увек подржати овакве манифестације, како би подстакла отварање нових радних места.

Директор новопазарске филијале НСЗ Фахрудин Ђекић је истакао да је на сајму ове године забележен до сада највећи одазив послодавца, због чега им се и овом приликом још једном захвалио на, како је рекао, константно доброј сарадњи.

- Оно што је евидентно јесте да послодавци у нама све више виде поузданог партнера за сарадњу, посебно када је реч о одабиру квалитетних кандидата и задовољавању кадровских потреба компанија - истакао је Ђекић.

Међу онима који су на сајму тражили посао било је највише младих.

- Први пут присуствујем Сајму запошљавања и сматрам да је ово идеална прилика да дођем до посла. Одлична је организација и мишљења сам да, ако се и сам потрудим и покренем, могу лако доћи до посла - сматра Мирза Мујагић, по занимању дипломирани економиста.

У Едукативном центру “Малац Генијалац“ кажу да имају идеалну сарадњу са НСЗ и да су до сада већ  користили програме „Моја прва плата“, Стручна пракса и Приправништво, како би подстакли запошљавање младих људи. На сајам су дошли у потрази за дипломираним педагозима и професорима разредне наставе и надају се да ће уз помоћ НСЗ успети да одаберу најбоље кандидате.

Иначе ово је је био други Сајам запошљавања који је у овој години успешно организовала новопазарска филијала НСЗ, након првог одржаног 11. априла у Тутину.