Дoгађаjи

10.11.2023.

На сајму запошљавања у Младеновцу 350 слободних радних места

Филијала Београд Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градском општином Младеновац организовала је сајам запошљавања на коме је 35 послодаваца из Београда и околине Младеновца, исказало потребу за запошљавањем 350 радника.

На сајму који је одржан  10. новембра у простору СЦ Љубомир Ивановић Геџа, највише слободних послова  понуђено је за раднике у производњи, продавце, машинске и електро техничаре и инжењере, спремачице, агенте продаје, браваре, куваре, возаче, стругаре, магационере, завариваче, грађевинске раднике, виљушкаристе, административне раднике, ауто механичаре, шиваче, оператере у кол центрима, оператере на цнц машинама, раднике обезбеђења.

“Градска општина Младеновац наставља успешну сарадњу са Филијалом за град Београд НСЗ, са којом смо данас организовали осми по реду сајам запошљавања. На овогодишњем сајму представља се око 40 компанија, са понудом од преко 300 радних места различитих профила занимања и степена квалификације. Обилазећи сајам утвдили смо да постоји потреба за разноврсним занимањима, од инжењера, угоститељских радника, аутомеханичара, возача и слично“ изјавио је на отварању председник Градске општине  Младеновац Владан Глишић.

За меру коју спроводи НСЗ београдска филијала, запошљавње теже запошљивих категорија и особа са инвалидитетом, Глишић је  истакао да је  „ у последњих осам година преко 200 лица, из ове категорије, пронашло запослење у Младеновцу и околини“.

Заменик директора Филијале за град Београд НСЗ Синиша Кнежевић, истакао је важност сарадње са градским општинама посебно са Општином  Младеновац, када је у питању политика запошљавања. 

„Овде, у Младеновцу, годинама уназад, имамо заједничко финансирање и суфинансирање мера из буџета. Општина сама процени шта  је у том тренутку неопходно и најбоље за своје суграђане“ објаснио је Кнежевић.

“Циљ сајма је успостављање непосредног контакта између послодаваца који имају потребу за запошљавањем радника и незапослених лица која активно траже посао, како би послодавци обезбедили адекватне кандидате, а незапослена лица пронашла одговарајуће запослење.

Национална служба за запошљавање организује и друге програме који омогућавају да још већи број незапослених лица нађе посао што доприноси смањењу броја незапослених у Београду” додао је Кнежевић.

Кнежевић је најавио наредни сајам запошљавања који ће се одржати 23. новембра на Новом Београду.

„Желим да се захвалим НСЗ на свим погодностима и субвенцијама које даје нашој компанији и надам се да ћемо наставити успешну сарадњу. Такође, желим да се захвалим и Градској општини Младеновац што годинама уназад наставља да организује Сајам“, наводе из компаније Coficab doo Srbija.

На овогодишњем сајму запошљавања  билe су и компаније Телеком ад, Хлеб и кифле, Аман и Меркатор.