Дoгађаjи

28.03.2023.

На сајму запошљавања у Кањижи 90 радних места

У просторијама образовно културне установе „Cnesa“ У Кањижи, НСЗ -Филијала Кикинда, Испостава Кањижа, 24.марта одржала је први овогодишљи сајам запошљавања на којем је 15 послодаваца понудило око 90 слободних радних места. Понуда је била разноврсна, тражени су радници машинске струке, радници у производњи, трговци, административни радници и многи други.

Тражиоци запослења су посао могли да потраже на штандовима различитих послодаваца из приватног сектора из Кањиже и Новог Кнежевца, а први пут били су присутни и представници фирме DOO Angrotex која је тражила неколико извршиоца на пословима продавца.

Учеснике сајма запошљавања поздравили су председник скупштине општине Кањижа Лацко Роберт и директорка кикиндске филијале НСЗ Јелена Митровић која је казала да сви незапослени који су дошли на сајам имају могућност да разговарају са представницима компанија и предају им радне биографије, а избор је на послодавцима. Указала је на успешност запошљавања на преходном сајму који је одржан у Кањижи и изразила уверење да ће након овог сајма бити још бољи резултати. Навела је да се, према подацима од 31.12. 2022, на евиденцији Испоставе Кањижа кикиндске филијале  налази  917 незапослених што је за 14% мање  у односу на исти период 2021. године.

Сајам запошљавања је посетило преко 350 незапослених лица и тражиоца промене запосења. Представници компанија које су учествовале на сајму истакли су задовољство како организацијом манифестације, могућношћу да на овај начин изразе своје потребе за радном снагом, тако и великим бројем заинтересованих незапослених лица.