Дoгађаjи

21.04.2022.

На сајму запошљавања у Блацу посао за 100 радника

У холу Дома културе у Блацу, на сајму запошљавања, који је 19. априла организовала Филијале Прокупље, 14 послодаваца је понудило 100 слободних радних места. Поред послодаваца са територије општине Блаце, на сајму су учествовала и два послодавца из суседне општине Куршумлија и из Крушевца

Сајам је изазвао интересовање међу незапосленима који су се , обилазећи штандове   упознали са потребама послодаваца и аплицирали за радна места која одговарају њиховим квалификацијама, интересовањима и потребама. 

Један од представника компаније „Лазар“, Иван Бачевић рекао је да је овој млекари потребно десетак радника: „ На сајму учествујемо јер имамо потребе за радницима на различитим радним местима, од помоћних радника на фарми, на економији и у производњи, до возача трактора и магационера. Показало се да је највише интересовања било за радна места возача трактора и магационера“.

Учешћем на сајму запошљавања задовољни су и представници компаније из Крушевца  „Kromberg & Schubert“: „ Почаствовани смо што смо позвани на овај сајам. Већ две године из Блаца нам долазе добри радници, па смо хтели да и онима који можда нису чули за нас представимо услове рада у нашој фирми. Имамо организован превоз из Блаца, организован оброк у ресторану фабрике и од првог дана пружамо обуку, тако да и они без искуства могу да се пријаве за посао. Циљ нам је да проширимо број запослених и да уместо једне запослимо још две смене. Одзив радника данас је био добар. Већ смо за сутра заказали десетак разговора за посао“, казао је  специјалиста за људске ресурсе ове компаније Лазар Шејић.

Сајам су обишли и представници Општине Блаце.