Дoгађаjи

27.09.2022.

На сајму у Врању понуђено преко 550 радних места

Јесењи сајам запошљавања врањске Филијале Националне службе за запошљавање, одржан у дворишту Филијале 23. септембра, окупио је 28 послодаваца који су имали потребу да запосле око 560 радника различитих профила занимања и степена квалификације.

Најтраженији су били радници обућарске и кожарске струке, и то израђивачи горњих делова обуће, обућари, кројачи, израђивачи ситне и крупне галантерије, шивачи у кожној конфекцији, штепери крупне и ситне галантерије, пеглери у кожној конфекцији, а потом и радници у конфекцији, попут шивача конфекције, хемичара, али и радника за рад у тапетарству. Повећано интересовање послодаваца било је и за радницима у ауто индустрији, монтажерима и радницима на аутоклаву, затим за грађевинским радницима, радницима обезбеђења, возачима аутобуса, медицинским сестрама, као и за продавцима и заступницима у осигурању и саветницима за животно осигурање....

Што се тиче могућности за запошљавање особа са инвалидитетом (ОСИ), компаније су на сајму овој категорији понудиле радна места за помоћног конфекционара, помоћног обућара и радника на фотокопир апарату.

Велики број незапослених Врањанаца који су посетили сајам запошљавања имали су прилику да се у непосредном контакту са послодавцима кратко представе и добију потребне информације о условима запошљавања.

Према речима в.д. директора врањске Филијале НСЗ Горана Живковића, сваке године на територији Града Врања се организује сајам запошљавања који је овом приликом окупио и веће фирме као што су Јумко, Теклас аутомотив, Хаикс, БАТ, Дива Дивани, Кавим Јединство, Микромодели, Мона Мануфактура, Вип Медикал и други. Како је додао, неке од фирми су незапосленим суграђанима при запошљавању понудиле и обуку за нове раднике.

Сајму запошљавања је присуствовао и члан Градског већа за привреду Небојша Зупанчић, с обзиром на то да врањска филијала НСЗ има веома успешну дугогодишњу сарадњу са представницима Града Врања на реализацији активних мера запошљавања.

Према последњим подацима од 31. августа ове године, на евиденцији Националне службе за запошљавање у Пчињском округу је регистровано 20.498 незапослених лица, док их је у Врању 6.176.