Дoгађаjи

23.05.2022.

На сајму у Владичином Хану тражило се преко 450 радника

Први овогодишњи сајам запошљавања у организацији врањске Филијале НСЗ одржан је у 20. маја у „Connection“ центру у Владичином Хану.

Овај догађај  окупио је  17 послодаваца, углавном из Владичиног Хана и Сурдулице, који су исказали потребу за преко 450 радника. Највише су тражени радници за рад у аутоиндустрији и у области телекомуникација, али и у дрвнопрерађивачкој, конфекцијској и обућарској деланости. Посао су могли да потраже радници различитих профила занимања: дипломирани економисти, техничари осигурања, монтажери, радници на аутоклаву, оператери у производњи, шивачи, столари, конобари, механичари за расхладне урђаје и возачи. 

Послодавци су истакли да су им сајмови запошљавања веома важни, јер имају прилику да између великог броја кандидата препознају баш оне који одговарају исказаним потребама за конкретна радна места. Највећи број радника, 300 оператера у производњи, тражио је „APTIV CONTACT SERVICES“ д.о.о из Лесковца а око 100 монтажера и радника на аутоклаву послодавац „TEKLAS AUTOMOTIVE“ д.о.о из Владичиног Хана, док је „Телекому Србија“ а.д. Београд било потребно 25 агената теренске продаје мобилне регије.

Обраћајући се учесницима сајма, заменик председника Општине Владичин Хан Владимир Костић,  је исказао велику захвалност представницима Националне службе за запошљавање за дугогодишњу добру сарадњу и стручну подршку у реализацији активних мера запошљавања. Навео је  да је ове године издвојено 12.5 милиона динара за реализацију активних мера запошљавања и да су 13. маја НСЗ и Општина Владичин Хан објавиле три јавна позива за реализацију програма стручне праксе и самозапошљавања као и за субвенцију за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих. 

Директор Филијале Врање Горан Живковић је овом приликом указао на велики допринос Општине Владичин Хан у константном учешћу на реализацији активних мера запошљавања као и на чињеницу да се у односу на претходне периоде издвајају већа средства за ове намене. 

На штанду НСЗ послодавци су могли да добију све информације о актуелним  јавним позивима за запошљавање, а незапосленим лицима пружена је помоћ у писању радне биографије коју су уз пријаву за запослење могли  да предају за већи број послова.