Дoгађаjи

29.06.2022.

На сајму у Руми понуђено 600 слободних послова

Други овогодишњи сајам запошљавања у организацији Филијале Сремска Митровица Националне службе за запошљавање одржан је у четвртак 23. јуна у Спортском центру у Руми.

На сајму је учествовало 25 послодаваца који су укупно имали потребу да радно ангажују више од 600 својих суграђана. Од профила, највише су били тражени оператери у ауто индстрији и оператери у производњи гума за возила, као и оператери у прехрамбеној производњи. Поред тога, посао су могли да нађу и незапослени других квалификација и степена стручности, попут машинских и електро инжењера, технолога, агронома, електричара, машинбравара, продаваца, шивача текстила, тапетара, возача лаких моторних возила, службеника обезбеђења...

Како је обраћајући се учесницима сајма нагласила вршилац дужности директора Филијале Сремска Митровица НСЗ Маријана Грабић, на сајму у Руми је незапосленима понуђен велики број слободних радних места на којима се могу запослити различити радници, од оних у производњи до оних са завршеним факултетом. Она је том приликом истакла и да је Рума у односу на прошлу годину смањила број незапослених за чак 27 процената.

Отварању сајма запошљавања присуствовала је и председница  Општине Рума Александра Ћирић, која је истакла значај учешћа великог броја компанија на манифестацији, као и успостављања директне комуникације њихових представника са незапосленим суграђанима.

Током сајма запошљавања, саветници Националне службе били су на услузи како незапосленима тако и послодавцима, којима су  пружали све потребне информације о услугама и актуелним програмима и конкурсима за подстицање запошљавања.

Према проценама, сајам запошљавања у Руми посетило је више од 800 тражилаца запослења.