Дoгађаjи

06.03.2023.

На промоцији јавних позива НСЗ 170 послодаваца Јабланичког округа

У сарадњи са локалним самоуправама и социјалним партнерима на подручју Јабланичког округа, Филијала Националне службе за запошљавање у Лесковцу организовала је низ скупова у циљу промоције јавних позива и конкурса за реализацију мера активне политике запошљавања у овој години.

Промоције су одржане у Власотинцу, Медвеђи, Лесковцу, Бојнику и Лебану уз учешће 170 послодаваца. На презентацији у Центру за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу учествовало је више од 80 послодаваца из приватног и јавног сектора, као и представници удружења особа са инвалидитетом, социјални партнери и представници локалне самоуправе.

Јавне позиве и конкурсе презентовала је Оливера Пешић вршилац дужности директора Филијале Лесковац са сарадницима. Послодавци су информисани о могућностима ангажовања и запошљавања незапослених лица са евиденције,  условима и роковима за конкурисање. Након детаљне презентације свих јавних позива, директорка лесковачке Филијале позвала је послодавце да користе програме НСЗ али и услуге посредовања у запошљавању. 

„Наш циљ је да у активне мере запошљавања укључимо што већи број нових послодаваца, да оне који их до сада нису користили мотивишемо и упутимо како да кокуришу за програме и искористе субвенције за запошљавање нових радника“, рекла је Пешићева.

 Филијала планира организовање и  мањих састанака са послодаваца како би их информисала о мерама подршке и услуга и начином на који могу да их користе.