Дoгађаjи

12.04.2023.

На неготинском сајму 440 радних места

На сајму запошљавања који је 6. априла организовала Испостава Неготин борске филијале Националне службе за запошљавање, 17 послодаваца је понудило око 440 слободних радних места. Тражили су се радници машинске, техничке, хемијско-технолошке, грађевинске, саобраћајне, електро и рударске струке. Посао су могли наћи и медицински радници, економисти, новинари, трговци, комерцијалисти, административни радници, радници обезбеђења, као и већи број неквалификованих.

Највише радних места огласиле су кинеске рударске компаније из Бора   „Serbia Zijin Copper doo Bor“, и „JCHX Kinsey Mining Construction“, које су у потрази за радницима широм борског и зајечарског округа.

Како је истакла директорка борке филијале НСЗ Лидија Начић, сајмови запошљавања су једна од најзначајних мера активне политике запошљавања, којој се послодавци углавном радо одазивају. „Сајмови запошљавања пружају могућност да се што већи број слободних радних места учини видљивим и да се послодавци непосредно повежу са већим бројем тражилаца запослења, али и да особе које траже посао успоставе контак са већим бројем послодаваца“, подсетила је Начић.

Председник Општине Неготин Владимир Величковић, који је отворио манифестацију, истакао је да је организација оваквих сајмова изузетно значајна и за локалну самоуправу која већ низ година у сарадњи са НСЗ учествује у реализацији мера активне политике запошљавања и тако даје допринос подстицању запошљавања у овој општини. “Први пут на сајму учествују и велике компаније из других општина, а што се наших послодаваца тиче, понуда послова је у односу на прошлу годину дуплирана“, нагласио је Величковић.

Осим незапослених особа и оних који траже промену запослења, сајам су посетили и матуранти Техничке школе из Неготина који ће ускоро ступити на тржиште рада.