Вести

15.04.2022.

На јагодинском сајму запошљавања послодавци тражили 120 радника

Јагодинска филијала НСЗ организовала је сајам запошљавања на коме су 24 послодавца исказала потребу за запошљавањем 120 радника различитих квалификација у различитим облатима делатности, од електро и ауто индустрије, дрво- прерађивачке, текстилне до идустрије меса.

Реномиране компаније као што су ТЕСТЕР АЛ, FISCHER AUTOMOTIVE SYSTEMS, SMP AUTOMOTIVE, INTERIOR MODULES, AQUA ПРОМЕТ, FEMAN, ЈЕЛА,  STS KAN GROUP, INEX ЗАШТИТА, OFFICINA CONCEPT, ЈУХОР,  МОДЕСТА, РАДЕКС и друге исказале су потребу за зaпошљавањем радника различитих квалификација и занимања. Тражили су се шивачи, оператери  у производњи, столари , електро и машински инжењери, технолози  у преради меса, графички дизајнери, менаџери  продаје, комерцијалисти, магационери, рачуновође, конобари, кувари , продаваци...

Директорка филијале Јагодина Светлана Митровић је овом приликом  истакла да је поред других мера које подразумевају финансијску подршку,  сајам  запошљавања представља важну активност Националне службе, јер је послодавцима приоритет обезбеђивање адекватних кадрова. Она је додала да велика посећеност сајма запошљавања и понуда радних места, која је изостала претходне две године због епидемиолошке ситуације, показује да је сајам запошљавања јединствена прилика која незапосленима даје више могућности за запошљавање, а послодавцима за решавање кадровских потреба. Изразила је очекивање да ће сајам, као и ранијих година позитивне ефекте на смањење незапослености, јер је штандове послодаваца  посетило преко 1.000 незапослених лица.