Дoгађаjи

14.03.2023.

На форуму у Блацу 30 послодаваца

На форуму послодаваца који је у Блацу, у културном центру „Раде Драинац“ 9. марта организовала Филијала Прокупље НСЗ присуствовало је 30 послодаваца из приватног и јавног сектора и представници локалне самоуправе.

На почетку форума присутне је поздравила директорка филијале Прокупље Ана Ђорђевић, која је говорила о активностима НСЗ и филијале Прокупље и позвала послодавце да активно учествују у форуму и да сарађују са филијалом, како при конкурисању за објављене јавне позиве тако и кроз друге услуге и програме подршке.

 Окупљеним послодавцима 12 јавних позива презентовали су Жарко Стојановић, шеф одсека за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке и Ивана Ивановић, начелник одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере, која је присутнима говорила о конкурсима намењеним запошљавању особа са инвалидитетом. 

 Након презентације настављен је разговор са послодавцима који су били веома заинтересовани за програме  НСЗ.

„Презентација је била веома корисна, а већ сам палнирала да свратим до НСЗ и детаљније се информишем о конкурсима. Сада, када сам чула све потребне информације о актуелним програмима, размислићу о томе који од њих би ми највише одговарао и свакако ћу конкурисати. До сада сам само ангажовала сезонске раднике а  с обзиром да се повећала потражња за мојим производима неопхподно је да повећам производњу и да запослим нове раднике“, рекла је Јелена Јовановић, власник фирме Прерада и конзервирање воћа и поврћа Трбуње. Она се пре две године, користећи подстицајна средства НСЗ за самозапошљавање, упустила у самостални бизнис прераде воћа и поврћа, производњу сокова, џемова, ајвара и других производа и зимнице. У међувремену је освојила већи број признања и награда за квалитет својих производа и сада има потребу да повећа производњу и запосли још радника.