Дoгађаjи

29.11.2023.

На чукаричком сајму запошљавања преко 1.000 слободних радних места

Филијала Београд Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градском општином Чукарица организовала је сајам запошљавања на коме је 44 послодавца из Београда, исказало потребу за запошљавањем преко 1.051 радника. На сајму који је одржан 29. новембра у простору општине, највише слободних послова понуђено је за возаче, књиговође, комерцијалисте, дипломиране инжињере саобраћаја и машинства, технологе, медицинске сестре, неговатељице, кројаче, шиваче, продавце, сараднике у осигурању, аутомеханичаре, браваре и виљушкаристе.

„Ово је још један  сајам који организујемо у сарадњи са Филијалом за град Београд НСЗ на Чукарици. Захвалан сам на тој сарадњи и надам се да ће се наставити, јер нам је веома важно да нашим грађанима, који траже запослење, омогућимо да се информишу на овај начин“ рекао је председник ГО Чукарица Срђан Коларић.

Заменик директора Филијале за град Београд НСЗ Синиша Кнежевић, истакао је важност сарадње са градским општинама посебно са Општином  Чукарица, када је у питању политика запошљавања. 

„Желим да напоменем да су у току програми за подстицање  запошљавања особа са инвалидитетом који трају до краја године. Позивам све заинтересоване послодавце  да се укључе у програме јер нас следеће године очекују нови јавни позиви. Драго ми је да је овај сајам изузетно посећен, како од стране послодаваца који су дошли да понуде слободна радна места, тако и од заинтересованих кандидата који траже запослење или желе да га промене. На штанду Националне службе за запошљавање, наше колегинице ће сва заинтересована лица упутити и пружити неопходну помоћ око састављања биографије, и дати савете како да се припреме за разговор са будућим послодавцима и попуне упитнике“, поручио је Кнежевић.

Из компаније RICO чија делатност је професионално оспособљавање и стручно усавршавање кадрова у друмском саобраћају, кажу да годинама сарађују са НСЗ и да се радо одазивају сваком позиву за учешће на сајмовима запошљавања.

„Захваљујући учешћу на сајмовима НСЗ  запослили смо одређени број потребних радника“,  поручили су из компаније.

„Конкурисала сам за помоћног радника у кухињи, јер сам завршила трогодишњу трговачку школу. Што се тиче Националне службе за запошљавање могу да кажем само речи хвале и надам се да ће ми данас помоћи да лакше и брже дођем до запослења“, казала је једна од  посетилаца сајма, која је своју пријаву за посао предала на данашњем сајму.