Вести

27.01.2023.

Мартиновић у посети јагодинској „INEX ЗАШТИТИ“

У оквиру промоције мера активне политике запошљавања, директор Националне службе Зоран Мартиновић јуче је посетио јагодинску компанију „Inex заштита“, једну од бројних фирми из овог града које су преко програма „Моја прва плата“ укупно ангажовале чак 289 незапослених младих Јагодинаца.

Јована Радојевић и Јована Васић су међу најмлађим административним радницама које су своје запослење у предузећу „Inex заштита“ пронашле захваљујући финансијским подстицајима Националне службе за запошљавање. Прва је ангажована крајем прошле године преко програма „Моја прва плата“, док је друга завршила програм Стручне праксе након чега је засновала радни однос. Оне су изразиле задовољство условима рада и послом који уче или су научиле да обављају у овој фирми, при чему је Јована Радојевић додала како очекује да ће још пуно тога научити кроз практичан рад како би после девет месеци успела и да заснује радни однос.

Према речима директора Националне службе за запошљавање, у Србији се тренутно спроводи трећи циклус програма за оспособљавање младих за самосталан рад „Моја прва плата“, који је изузетно атрактиван, због чега се број заинтересованих послодаваца и незапослених сваке године повећава.

- Ми смо кроз овај програм у децембру склопили укупно 9.380 уговора са послодавцима и незапосленима, а ако погледамо статистику даљег запослења свих тих младих људи који су учествовали у стручном оспособљавању, онда морам да истакнем да се 40 процената њих већ запослило, што значи да је ово добра мера политике запошљавања - истакао је Маратиновић.

Компанија Инекс заштита породична је фирма која се већ тридесет две године бави производњом и продајом личне заштитне опреме. Са Националном службом за запошљавање сарађује преко десет година, користећи различите програме за оспособљавање и запошљавање нових радника.

- Са Националном службом за запошљавање у Јагодини имамо дугогодишњу добру сарадњу, а данас смо имали прилику да размотримо даље унапређење те сарадње и различите могућности оспособљавања и запошљавања младих незапослених суграђана - рекао је овом приликом директор фирме Inex заштите Небојша Костић.

Како је најавио директор Мартиновић, већ почетком следећег месеца Национална служба за запошљавање расписаће сет нових јавних позива за 2023. годину, што ће представљати нову шансу за послодавце да пронађу одговарајуће раднике, а за незапослене да се запосле.

|ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО|