Послови

30.08.2023.

Кустос; Библиотекар; Документариста; Чувар

МУЗЕЈ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ 11000 Београд

МУЗЕЈ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ
11000 Београд, Вука Караџића 18
тел. 011/2626-494

 

Кустос
радно место се односи на опште послове у оквиру Сталне поставке МПУ и организације и координације програмских делатности

УСЛОВИ: високо образовање из научне, односно стручне области у оквиру образовно-научног поља друштвено-хуманистичких наука или уметничке, односно стручне области у оквиру образовно-уметничког поља уметности: на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, односно специјалистичким струковним студијама, по пропису који уређује високо образовање почев од 10. септембра 2005. године, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године; положен стручни испит за звање кустоса у складу са Правилником о стицању виших стручних звања у музејима Републике Србије; активно знање једног светског језика; познавање рада на рачунару. Кандидати треба да приложе следећу документацију: пријаву на конкурс са биографијом која садржи податке о досадашњем раду и оствареним резултатима; диплому или уверење о стеченој стручној спреми; уверење о добијању звања кустоса; доказ о знању светског језика (диплома факултета, или потврда о положеном испиту на студијама, или уверење / потврда референтне акредитоване установе).

 

Библиотекар

УСЛОВИ: високо образовање из научне, односно стручне области у оквиру образовно-научног поља друштвено-хуманистичких наука или уметничке, односно стручне области у оквиру образовно-уметничког поља уметности: на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, односно специјалистичким струковним студијама, по пропису који уређује високо образовање почев од 10. септембра 2005. године, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године; положен стручни испит за звање библиотекара у складу са Правилником о стицању виших стручних звања у библиотекама Републике Србије; једна година радног искуства у струци; активно знање једног светског језика; познавање рада на рачунару. Поред послова предвиђених систематизацијом радних места Музеја примењене уметности, библиотекар ће обављати и послове секретара Уређивачког одбора и Редакције. Кандидати треба да приложе следећу документацију: пријаву на конкурс са биографијом која садржи податке о досадашњем раду и оствареним резултатима; диплому или уверење о стеченој стручној спреми; уверење о добијању звања библиотекара; доказ о знању светског језика (диплома факултета, или потврда о положеном испиту на студијама, или уверење / потврда референтне акредитоване установе).

 

Документариста

УСЛОВИ: високо образовање из научне, односно стручне области у оквиру образовно-научног поља друштвено-хуманистичких наука или уметничке, односно стручне области у оквиру образовно-уметничког поља уметности: на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, односно специјалистичким струковним студијама, по пропису који уређује високо образовање почев од 10. септембра 2005. године, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године; положен стручни испит за звање документаристе или кустоса; најмање 1 година искуства на одговарајућим пословима; активно знање једног светског језика; познавање рада на рачунару. Кандидати треба да приложе следећу документацију: пријаву на конкурс са биографијом која садржи податке о досадашњем раду и оствареним резултатима; диплому или уверење о стеченој стручној спреми; уверење о добијању звања документаристе или кустоса; доказ о знању светског језика (диплома факултета, или потврда о положеном испиту на студијама, или уверење / потврда референтне акредитоване установе).

 

Чувар

УСЛОВИ: стечено образовање у трајању од најмање три године; пожељно радно искуство. Кандидати треба да приложе следећу документацију: пријаву на конкурс са биографијом која садржи податке о досадашњем раду и оствареним резултатима; диплому или уверење о стеченој стручној спреми.

 

ОСТАЛО: докази се прилажу у оригиналу или овереној копији од стане надлежног органа Републике Србије. Неблаговремене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази, конкурсна комисија одбацује решењем против кога се може изјавити приговор директору јавне службе у року од пет дана од дана пријема решења. Директор одлучује о приговору у року од седам дана од дана његовог подношења. Ако директор у утврђеном року не одлучи о приговору или ако је незадовољан коначном одлуком по приговору, кандидат може да оствари заштиту пред судом опште надлежности у року од 15 дана од истека рока за одлучивање директора, односно од достављања одлуке по приговору. Након истека рока за подношење приговора, односно истека рока за одлучивање директора по поднетом приговору конкурсна комисија саставља списак кандидата, који према приложеним доказима, испуњавају услове за запослење на радном месту и међу њима спроводи изборни поступак у складу са законом. Пријаве на конкурс поносе се на наведену адресу Музеја, са назнаком „Конкурс за радно место ____ (навести радно место за које се конкурише", у року од 15 дана од дана објављивања конкурса. Лице задужено за давање обавештења о конкурсу: Миољуб Кушић, телефон: 011/2626494, e-mail: info@mpu.rs; mioljub.kusic@mpu.rs