Послови

01.09.2023.

Конзерватор / рестауратор

МУЗЕЈ НАИВНЕ И МАРГИНАЛНЕ УМЕТНОСТИ

МУЗЕЈ НАИВНЕ И МАРГИНАЛНЕ УМЕТНОСТИ

расписује

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ЈЕДНОГ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА

I Установа у којој се попуњавају радна места: Музеј наивне и маргиналне уметности - Београд, Немањина 3/10.

II Радни однос се заснива на одређено време.

III Место рада : Музеј наивне и маргиналне уметности – Београд и огранак Галерија Јагодина

IV Радно место:

Конзерватор / рестауратор
1 извршилац

Oпис посла: организује, координира и одговоран је за обављање најсложенијих стручних послова у оквиру делатности од општег интереса која се односи на очување културног и историјског наслеђа - културних добара, самостално спроводи најсложеније послове у вези са конзервацијом / рестаурацијом и превентивном конзервацијом културних добара; израђује план и програм рада, даје смернице за рад запосленима којима је надређен и контролише њихов рад; самостално решава проблеме у вези са пословима конзервације и рестаурације културних добара за које не постоје смернице и упутства; развија методологију у области конзервације / рестаурације; припрема предлоге за стратешки развој у области конзервације / рестаурације кроз обезбеђивање оптималних услова чувања и излагања културних добара; развија програме обуке у области конзервације / рестаурације; учествује у пословима превентивне конзервације на терену, самостално врши теренску конзервацију и заштиту културних добара и обавља и друге стручне послове на терену; води конзерваторску документацију о извршених конзерваторско / рестаураторским радовима, истраживањима и испитивањима; контролише стање културних добара у депоима и изложбеним просторијама; сарађује на изради плана конзервације и спровођењу плана; испитује материјале, стање и угроженост предмета ради одређивања третмана; води прописане евиденције о извршеним испитивањима и радовима; прикупља податке о претходним конзерваторско / рестаураторским радовима, техникама и материјалима и учествује у формирању стручног архива; припрема документацију за транспорт уметничких дела, реализује адекватно паковање и присуствује примопредаји дела, заједно са надлежним кустосом; учествује у набавци потрошног материјала, ситног алата и прибора, савремене техничке опреме и стручне литературе; публикује резултате стручног и научног рада; учествује као представник Музеја на стурчним и научним скуповима у земљи и иностранству у складу са одлуком директора; присуствује свим манифестацијама Музеја и ван радног времена (отварању изложби, предавањима, семинарима и др.); када је Музеј отворен за публику, дежура, односно ради према распореду рада запослених и за то време одговоран је за функционисање Музеја, актуелну, односно сталну музејску поставку, системе хлађења, грејања, одвлаживања и одржавања оптималних услова у Музеју; припрема прописане извештаје; развија и координира пројекте конзервације; предлаже пројекте истраживања у заштити.

Услови: високо образовање на на студијама другог степена (мастер академске, мастер струковне, специјалистичке академске) по пропису који уређује високо образовање, почев од 7. октобра 2017. године; на студијама другог степена (мастер академске, мастер струковне, специјалистичке академске, специјалистичке струковне) по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године до 7. октобра 2017. године; на основним студијама у трајању од најмање четири године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године; положен стручни испит и стечено звање конзерватор; знање једног страног језика; најмање jедна година радног искуства; рад на рачунару.

V Адреса на коју се подносе пријаве: Музеј наивне и маргиналне уметности, 11000 Београд, Немањина 3/10, Комисији за спровођење јавног конкурса са назнаком „Пријава на конкурс“ и навођењем радног места на који се пријава подноси или на маил konkurszaposao@mnmu.rs

VI Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу: Никола Тодоровски, контакт телефон 061/1570-030, сваког радног дана од 10 до 12 часова.

VII Општи услови за запослење: Да је држављанин Републике Србије, да има прописано образовање за рад на оглашеном радном месту, да није правноснажно осуђиван на безусловну казну затвора од најмање шест месеци, да учеснику конкурса раније није престајао радни стаж због теже повреде дужности из радног односа.

VIII Документација која се подноси:
1. оверена копија дипломе или уверења о стеченој стручној спреми;
2. кратка биографија (CV);
4. уверење о држављанству Републике Србије;
5. извод из матичне књиге рођених;
6. извод из биометријске личне карте, односно фотокопију личне карте;
7. уверење да лице које конкурише није осуђивано за кривично дело на безусловну казну затвора од најмање шест месеци или за кажњиво дело које га чини неподобним за обављање послова у Музеју.

Доказ о општој здравственој способности-лекарско уверење (оригинал), доставиће само кандидат који буде изабран.
 
Докази из тачке 1, 2, 4, 5 и 6 се прилажу у оригиналу или копији овереној код јавног бележника, односно другог надлеженог органа.

Пријава на конкурс садржи: име и презиме кандидата, датум и место рођења, адресу становања, потребне податке за контакт (телефон, е-mail), податке о образовању, податке о врсти и дужини радног искуства са кратким описом послова на којима је кандидат радио до подношења пријаве на јавни конкурс.

IX Рок за подношење пријава на конкурс: Рок за подношење пријава на конкурс за раднo местo је 10 дана од дана објављивања огласа код Националне службе запошљавања који почиње да тече наредног дана од дана објављивања на њиховом сајту, као и на сајту МНМУ.

X Место дан и време када ће се спровести изборни поступак: Са кандидатима чије су пријаве биле благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне, уз које су приложени сви потребни докази и који испуњавају услове за оглашено радно место, провера стручне оспособљености, знања и вештина које се вреднују обавиће се у просторијама Музеја наивне и маргиналне уметности у Београду, Немањина бр. 3/10 , а кандидати ће о датуму и времену бити обавештени телефоном или путем маил-а које су навели у пријавама.

Oдлука о избору кандидата биће донета у року од 30 дана од дана истека рока за пријаву, када ће на сајту Музеја бити објављена имена изабраних кандидата.

У случају да након 30 дана од дана истека рока за пријаву, конкурсна комисија или директор утврде да нико од пријављених кандидата не испуњава услове за пријем у радни однос, конкурс ће се прогласити неуспелим.

Напомена: Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове јавног конкурса, односно нису доставили све потребне доказе , биће одбачене.