Дoгађаjи

27.03.2023.

Компанијама у Београду презентовани конкурси НСЗ

У организацији Националне службе за запошљавање и Инфостуд групе, 22. марта, у сали Филијале за град Београд, одржан је заједнички промотивни догађај за компаније којем су присуствовали представници Француско-српске коморе, Grawe осигурања, Хотела Метропол Београд, Профил СИ, Хотела Мажестик, АС Браћа Станковић и други привредници.

Представник Одењења за развој сарадње са послодавцима НСЗ је том приликом промовисао услуге и мере активне политике запошљавања са циљем да се кроз подстицај и подршку послодавцима запосли што већи број лица која се налазе на евиденцији незапослених. Истакнута је дигитализација услуга Националне службе за запошљавање ка свим корисницима, односно у конкретном случају ка послодавцима. Компаније су позване да користе директну или онлајн подршку,   сајт и друштвене мреже, за све информације о  учешће у мерама активне политике запошљавања и обезбеђивању потребних кандидата за запошљавање.

Привредници су показали заинтересованост за све јавне позиве и конкурсе које је објавила НСЗ  а посебно за програм стручне праксе и мере приправништва, као и за програме подршке запошљавању особа са инвалидитетом. 

Заједнички догађај је омогућио упознавање послодаваца са подршком и из домена рада Инфостуд групе, као и даље умрежавање свих присутних.