Дoгађаjи

17.10.2023.

Јесењи сајам запошљавања одржан у Рашки

У организацији Филијале Краљево НСЗ, у Рашки је 14. октобра одржан јесењи Сајам запошљавања. Сајам је одржан у Домаћинској улици, истовремено са градским вашаром, уз присуство великог броја посетилаца.

Интересовање незапослених за понуде послодаваца било је велико, а највише радних места било је за раднике туристичко – угоститељске струке, пре свега за рад на Копаонику, у хотелима Гранд, Горски, Сребрна лисица, Путник, КлубА, Вицероy, Брвнара Жупа, Небеске столице и др...

Јавно предузеће Скијалишта Србије тражило је велики број извршилаца за послове одржавања скијашких стаза. Такође, посла је било и за производне раднике у компанијама Финагро, Првако енгинееринг, Примат опрема, Онлy Брандс Традинг, Милкоп и другима.

На сајму су свечано уручене одлуке за самозапошљавања и уговори за ново запошљавање, програме заједнички финансиране од стране Локалне самоуправе и НСЗ.

С тим у вези, и директорка краљевачке филијале НСЗ Снежана Прелић и председник Општине Рашка Немања Поповић нагласили су изузетно добру дугогодишњу сарадњу две институције, која је везана за финсирање и суфинансирање програма и мера активне политике запошљавања.

Како су истакли, у те сврхе ове године укупно је уложено 17 милиона динара, чиме је покренуто 29 приватних предузећа и запослена 32 незапослена са евиденције НСЗ из категорија теже запошљивих.