Дoгађаjи

10.03.2023.

Јавни позиви НСЗ представљени у Голупцу

Филијала Пожаревац НСЗ организовала је Форум послодаваца 9. марта у Голупцу, у свечаној сали Скупштине општине, на којем је учествовало 25 локалних привредника, а који је званично отворио заменик председника Општине Марко Стојаковић.

У сарадњи са Регионалном привредном комором Браничевског и Подунавског управног округа и Регионалном развојном агенцијом „Браничево-Подунавље“, на Форуму су прво представљени јавни позиви Националне службе за запошљавање за ову годину.

С обзиром на то да су неки од присутних предузетника претходних година већ започели сопствени посао уз помоћ средстава НСЗ и тако решили проблем своје незапослености, сада су имали прилику да се упознају са актуелним мерама и програмима намењеним и послодавцима и незапосленим лицима за доделу субвенција за подстицање новог запошљавања, а информисани су и о конкретним условима и начину конкурисања за ова средства.

Послодавци који запошљавају већи број радника показали су интересовање за програме који се односе на запошљавање особа са инвалидитетом. Том приликом су се непосредно упознали са свим финансијским програмима и информативно-саветодавним услугама које пружа НСЗ у циљу смањења незапослености.

Своје услуге представила је и Регионална привредна комора Браничевског и Подунавског управног округа, а присутни су упознати и са Јавним позивима Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“.