Послови

29.11.2023.

ИНСТИТУТ ЗА ВИРУСОЛОГИЈУ, ВАКЦИНЕ И СЕРУМЕ „ТОРЛАК“

ИНСТИТУТ ЗА ВИРУСОЛОГИЈУ, ВАКЦИНЕ И СЕРУМЕ „ТОРЛАК“

ИНСТИТУТ ЗА ВИРУСОЛОГИЈУ, ВАКЦИНЕ И СЕРУМЕ
„ТОРЛАК“

Научни радник
у Одсеку за протеински инжењеринг и биохемију, Службе за научноистраживачки рад, на одређено време, са пробним радом

Опис послова: 1) учествује у активностима из делокруга рада одсека; 2) учествује у у раду научноистраживачких тимова и извршава одређене научне, истраживачке и стручне задатке; 3) учествује у припреми, пријављивању и реализацији националних и међународних научноистраживачких и комерцијалних пројеката; 4) учествује у пословно-техничкој сарадњи са привредом; 5) врши обраду научноистраживачких резултата у сврху објављивања научних и стручних радова; 6) учествује на увођењу нових технолошких и стручних достигнућа у пракси; 7) образује и усавршава научни подмладак; 8) учествује и/или руководи израдом дипломских радова и мастер радова.

УСЛОВИ: Посебни услови: високо образовање: на студијама другог степена (мастер академске), по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године; или на основним студијама у трајању од најмање четири године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године; уписане докторске студије на факултетима из области природно-математичких, медицинских или техничко-технолошких наука; изабран је у стручно звање истраживач приправник у складу са Законом о науци и истраживањима; потребно је искуство у пречишћавању и карактеризацији моноклонских и поликлонских имуноглобулина. Уз пријаву на оглас кандидати су у обавези да доставе следећа документа: радну биографију са библиографијом, очитану личну карту, односно фотокопију личне карте, фотокопију дипломе о стеченом образовању, уверење о уписаним докторским студијама, фотокопију одлуке о стицању истраживачког звања – истраживач приправник, извод из матичне књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме).


Научни радник
у Одсеку за молекуларну генетику, Службе за научноистраживачки рад, на одређено време, са пробним радом

Опис послова: 1) учествује у активностима из делокруга рада одсека; 2) учествује у у раду научноистраживачких тимова и извршава одређене научне, истраживачке и стручне задатке; 3) учествује у припреми, пријављивању и реализацији националних и међународних научноистраживачких и комерцијалних пројеката; 4) учествује у пословно-техничкој сарадњи са привредом; 5) врши обраду научноистраживачких резултата у сврху објављивања научних и стручних радова; 6) учествује на увођењу нових технолошких и стручних достигнућа у пракси; 7) образује и усавршава научни подмладак; 8) учествује и/или руководи израдом дипломских радова, мастер радова и докторских дисертација; 9) води рачуна о научном напретку и избору сарадника у истраживачка и научна звања; 10) учествује у извођењу наставе на докторским студијама; 11) учествује у различитим активностима значајним за квалитет и развој науке и образовања на свим нивоима.

УСЛОВИ: Посебни услови: високо образовање: на студијама другог степена (мастер академске), по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године; или на основним студијама у трајању од најмање четири године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године; завршене докторске студије на факултетима из области природно-математичких, медицинских или техничко-технолошких наука; изабран је у стручно звање научни сарадник, у складу са Законом о науци и истраживањима; потребно је искуство у биоинформатици, конкретно: NGS анализа података, основно програмирање (Python 3), рад са специјализованим софтвером (Vector NTI, FlexAnalysis, SeqScanner, SnapGene, IGV, Statistica и сл.). Темељно искуство у методама молекуларне генетике у раду са микроорганизмима, као што су клонирање и секвенцирање; искључивање гена у бактеријама, итд. Уз пријаву на оглас кандидати су у обавези да доставе следећа документа: радну биографију са библиографијом, очитану личну карту, односно фотокопију личне карте, фотокопију дипломе о стеченом образовању, уверење о завршеним докторским студијама, фотокопију одлуке о стицању научног звања – научни сарадник, извод из матичне књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме).

ОСТАЛО: Услови за заснивање радног односа су прописани Законом о раду, Посебним колективним уговором за здравствене установе чији је оснивач Република Србија, aутономна покрајина и јединица локалне самоуправе и Правилником о организацији и систематизацији послова у Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“. Пријавом на оглас кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврхе избора кандидата за пријем у радни однос. Подацима рукује и податке обрађује Одсек за опште правне послове и послове јавних набавки Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ у циљу спровођења поступка заснивања радног односа и у друге сврхе се не може користити. Комисија за спровођење поступка пријема у радни однос разматраће све благовремене и уредне пријаве. Кандидати који су доставили благовремене и уредне пријаве на оглас могу бити позвани на разговор ради пружања додатних података који могу бити важни за одлуку о пријему у радни однос (претходно искуство о раду, просечна оцена у току школовања, додатно образовање или оспособљеност, дужина трајања школовања и друго). О избору кандидата одлучује директор Института. Рок за пријаву кандидата је 8 дана од дана објављивања јавног огласа. Кандидати ће о Одлуци о избору кандидата или обустави јавног конкурса бити обавештени на интернет страници Института „Торлак“ у делу Огласи/Конкурси, која ће истовремено бити објављена и на Огласној табли Института „Торлак“, чиме ће се сматрати да су сви кандидати обавештени о исходу јавног конкурса.


Заинтересовани кандидати пријаве подносе лично или путем поште на адресу:
Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“
11152 Београд, Војводе Степе број 458
са назнаком „Пријава на оглас за пријем у радни однос“.