Вести

12.04.2024.

Информатичку обуку завршило 5 ОСИ из Вршца

У просторијама Филијале Вршац Националне службе за запошљавање 11. априла су уручени сертификати полазницима који су успешно завршили Основну информатичку обуку. Обука је трајала од 22. јануара до 12. марта, а ју је завршило 5 особа са инвалидитетом (ОСИ).

Сертификате је незапосленима поделила Емануела Марина Мохан, шефица Одсека за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке у вршачкој Филијали НСЗ, пожелевши им срећу у даљем тражењу послу.

Полазници су исказали задовољство организацијом обуке, као и указаном приликом за стицање нових знања која ће им помоћи да се лакше запосле. Такође, они су овом приликом поручили да су заинтересовани и за друге обуке које организује НСЗ.

Основна информатичка обука се већ неколико година уназад спроводи у Филијали Вршац и намењена је особама са инвалидитетом. Осим ове обуке, незапослени сваке године имају могућност да похађају и неку другу обуку организовану за потребе тржишта рада.

Тако су у вршачкој Филијали незапослени до сада имали прилику да похађају обуке за зидаре, завириваче, геронтодомаћице, виљушкаристе, месаре, фризере, књиговође, за дигитални маркетинг и још многе друге.